Egy pocokbaba felnevelése
5 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
Egy pocokbaba felnevelése
Sziasztok!Néhány napja elmentem a kutyáimmal az erdõbe sétálni.A nagyobb kutyám hirtelen elkezdett ásni a földbe.Gondoltam valami vakondot akar kiásni.Kb fél órája ásott és én meguntam és elindultam hazafelé , de közbe hívtam a kutyámat(Berit)hogy jöjjön.Pár méterre elsétáltam onnan és vártam hogy hátha feltûnne neki hogy én \"hazamentem\", de nem jött .Gyorsan odarohantam hogy mit csinál már ilyen sokáig és mikor odaértem láttam hogy kiszedett a lyukból egy icike picike pockot és letette a fûbe.Gyorsan felemeltem és megtöröltem a pockot.Õ addig kiásott egy másikat is de az halott volt (biztos a tappancsával agyonütötte szegényt)Kicsit még kapirgáltak a kutyáim de aztán futotunk haza.nagy szerencsétlenségemre éppen néhány kutya volt elõttünk és Beri megkergette azokat(én meg rohanhattam utánuk a domon felfelé).egy kis idõ után hazaértem.megmutattam tesóimnak a kis jövevény.Rögtön kitessékeltek a pocokkal együtt.utána jött haza anyukám és neki is megmutattam hátha neki tetszene, de õ is leharapta a fejemet hogy minek hozok haza ilyen fertõzõ állatokat stb...szerintem nem beteg. De szerintetek elkaphatnék tõle valamilyen (nagyon) súlyos betegségeket???de sok könyv írta már hogy a szabadból lehet ilyen állatokat fogni és gondolom akkor nem lehetnek olyan fertõzõk legalábbis nem jobban mint pl egy madár...Néhány perc múlva felszöktem a szobámba a kispocokkkal akit közben Mininek neveztem el.Forraltam neki tejet és megpróbáltam vele megetetni, mivel még olyan pici hogy gondolom szopik.végülis a tejet nem ette meg, de arra a belátásra jutottam hogy nem tejet adok neki mert belemegy az orrába.Kitaláltam hogy Danoninóval fogom megetetni.hát azt egy kicsit jobban szereti mint a tejet.Naponta 4-5ször etetem.szoktam neki adni tejeskekszpépet, danonínót,vizet és próbálkoztam az almáspéppel is de az neki nem kellett.nem tudom mit enne meg szívesen ezért ha lenne valami tippetek akkor azt szívesen fogadnám.Nincs nagy étvágya .csütörtökön hoztam haza és szerencsére túlélte még ezt a két napot.féltem hogy elfog pusztulni mert amiket a kutyáim fognak azok mindig meghalnak.sokat foglalkozom vele.naponta kb 2,5 órát a kezemben tölt el.De szinte mindig alszik.Kb 2hetes lehet.nem tudom pontosan.szerintetek mennyi idõs?még nem tud járni inkább csak kúszik , a szeme egy picit ki van neki nyílva és kb3-4 centis lehet.Majd még írok róla.Válaszaitokat elõre is köszönöm!!
-

mercicica07 - Hozzászólások: 1
Válasz/Re:Egy pocokbaba felnevelése
Szia!
Sajnos érdemi segítséget nem igazán tudok neked nyújtani, csak gondoltam, megnyugtatlak, semmivel sem károsabb az egészségedre ez az állatka, mintha vmi más erdei lénnyel akadtál volna össze.Gondolok itt nyúlra, sünire, vagy akármelyik madárfiókára.Megmentetted a kis életét, ez biztos, egyedül elpusztult volna.Viszont mindenképp utána kell kérdezned valahol, hogy mivel etesd a kis jószágot.Akár állatorvosnál, vagy állatkereskedésben-ha hozzáértõ vezeti.A Danonino a tejnél mindenképpen jobb, mert a tehéntejet nagyon nehéz lebontani egy ilyen pici szervezetnek.
Ha lesz róla képed, szívesen megnézném.Nem rágcsálja az ujjadat?Bár lehet, még nincs foga.Én kisebb koromban süniket mentettem rendszeresen táborozott nálunk pár magára hagyott ki szuszmorgó és õk mindig rágcsálták-szopogatták az ujjam:-)))
Sok sikert a kis pockó \"felneveléséhez\".
Sajnos érdemi segítséget nem igazán tudok neked nyújtani, csak gondoltam, megnyugtatlak, semmivel sem károsabb az egészségedre ez az állatka, mintha vmi más erdei lénnyel akadtál volna össze.Gondolok itt nyúlra, sünire, vagy akármelyik madárfiókára.Megmentetted a kis életét, ez biztos, egyedül elpusztult volna.Viszont mindenképp utána kell kérdezned valahol, hogy mivel etesd a kis jószágot.Akár állatorvosnál, vagy állatkereskedésben-ha hozzáértõ vezeti.A Danonino a tejnél mindenképpen jobb, mert a tehéntejet nagyon nehéz lebontani egy ilyen pici szervezetnek.
Ha lesz róla képed, szívesen megnézném.Nem rágcsálja az ujjadat?Bár lehet, még nincs foga.Én kisebb koromban süniket mentettem rendszeresen táborozott nálunk pár magára hagyott ki szuszmorgó és õk mindig rágcsálták-szopogatták az ujjam:-)))
Sok sikert a kis pockó \"felneveléséhez\".
-

Sunika - Hozzászólások: 0
szia! Köszi a segítséged!
de sajnos le is pusztult
(((((((´
Reménykedtem hogy nem lett baja amikor a kutyim kiszedte, de sajnos biztosan megsérült.
Most megyek eltemetni
de sajnos le is pusztult
Reménykedtem hogy nem lett baja amikor a kutyim kiszedte, de sajnos biztosan megsérült.
Most megyek eltemetni
-

mercicica07 - Hozzászólások: 1
Szegényke, sajnálom:-(((
Ilyen picin sajnos könnyen sérül, ez sajnos elkerülhetetlen...De legalább ne szenvedett szegény sokáig...
Ilyen picin sajnos könnyen sérül, ez sajnos elkerülhetetlen...De legalább ne szenvedett szegény sokáig...
-

Sunika - Hozzászólások: 0
5 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1