egy éves kutyát szobatisztaságra?

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

egy éves kutyát szobatisztaságra?

HozzászólásSzerző: gabysim » pén. feb. 18, 2011 8:21 pm

Sziasztok. Van egy 1 éves 4 hónapos staffordom. Nagyon aranyos, szerető és játékos. Nagyon ragaszkodik hozzánk, de más kutyákat ki nem állhat. Sokat van a lakásba. Nem kakilt meg nem is pisilt be. Sőt amikor bent van akkor ilyen furcsa, mint ha meghajolna elöttünk. Ha szólunk neki össze húzodik. Ha kicsit nyitva marad az ajtó beszökik de ha mi nyijuk ki akkor olyan mintha bekéreszkedne mert meghajol az ajtó elött és ugy kúszik be. Kan. Szeretném lakásban tartani. Vagy inkább ne? Utálja a hideget, a kazánházban alszik. Hogyan csináljam? Úgy mint egy kiskutyánál? Vagy meg se próbáljam?
Avatar
gabysim
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Re: egy éves kutyát szobatisztaságra?

HozzászólásSzerző: Snaci » hétf. feb. 21, 2011 4:13 pm

Az 1 éves kutyát is meg lehet tanítani, és ha sokat vann most is bent de nem végzi ott a dolgát akkor nem is lesz nehéz. Amikor gyanús hogy már talán szükséges, engedd ki és figyeld meg hogy elvégezze a dolgait. Utána hívd újra be. Én azt gondolom hogy ez a fiú már most is szobatiszta.
Az ajtón való közlekedést nem érti de én se. Ha nem lát benneteket akkor bemegy, de ha ott vagytok a nyitott ajtóban akkor nem. Azért kúszva megy be ilyenkor mert fél. Kölyökkora óta biztosan sokat szidtátok amiért belógótt. Most aztán nem érti hogy szabad vagy nem.
Nyisd ki neki az ajtót és halkan-kedvesen hívd be, majd rájön hogy mostmár szabad.
De aludni teljesen jó a kazánház, hiszen rövid szőrű, természetes hogy nehezen tűri a hideget. A fajtához nem értek, nem tudom hogy a mozgásigénye mennyi. Én hagynám így ki-be járósnak, ezt minden kutya szereti.
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég