Divat kutya vagy csak népszerű....

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: barikitti » hétf. márc. 27, 2006 7:05 pm

Sziasztok!
gondolom e témában mindenkinke van véleménye és azt mért is ne osztaná meg. Motanában az utóbbi pár évben vannak bizonyos fajták amik ugy mond \"slágerek\" és itt nem mindõsitem akutyafajtát csak roppant sok lett belõle pl: westy bishon yorki és egyéb más fajták. Csak a lakó környezetembõl indulok ki h rengeteg ilyen kis \"ölebnek\" való maszkál. Lassan egykét fajtát már tul tenyésztenek és sokan csak azért veszik meg mert olyan édi... (akinek nem inge...) Én például sosem tudnék ugy kutyát vásárolni h jajj hááát ez cuki ilyen nekem is kell. Sajnos napjainkban sok az ilyen buta ember.
Várom a vélemyéneket!
Üdv Kriszti
Avatar
barikitti
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: totóbaby » hétf. márc. 27, 2006 7:30 pm

Kedves Krisztina!

Én egy hónapja vagyok boldog gazdija egy igazi kis rossz csont westie bébinek. Otthon (a szülõknél) egy spánink és egy nagy testû keverék típusú kutyink volt, de néhány hónapja külön költöztünk és nagyon hiányzott a kutyus. Ezért szerettem volna kutyát, de olyat amit azért nem tévesztenek össze egy macskával, de azért társasházban tartható. Így esett a választás a westiere. Mert bár nekem a bernáthegyi is tetszik, érthetõ okokból nem választhattam olyan kutyit. Szóval a várokokban sok minden szól a kistestû kuty-tyok mellett...... Kép
Avatar
totóbaby
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Yorkie girl » hétf. márc. 27, 2006 8:01 pm

Szijjasztok! Nekem lesz egy Yorkie-m nyáron!Én nagyon szeretem ezt a kutyafajtát és ezért esett rá a választásom! Szerintem a Yorkie divat kutya is és népszerû is! én szeretem a kis \"ölebeket\" akiket lehet simogatni nyavarni! Én imádom a kutyákat fõleg a szukákat mert nyugodtabbak szerintem!
Avatar
Yorkie girl
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: doggyangel » kedd márc. 28, 2006 8:22 am

Sziasztok! Nekem négy kutyám van (természetesen családi házban lakok, nagyon nagy kerttel). Kint van három házõrzõnk (egy németjuhász-harcikutya keverék, és két tacsi keverék), és bennt a lakásban van egy fajtatiszta csivavám (Alonso Frederico de Tito). Nekem régen nem tetszettek a csivavák, sõt az ölebek sem. Igazából a nagytestû, kemény, harcias kutyákat szerttem. Aztán bácsikámék vettek egy fiú csivit, és nagyon beleszerettem a fajtába, megtetszett a bohóckodásuk, az örökös gazdi imádat. Szóval nagyon bele szerettem. És megkaptam bácsikámtól életem elsõ csivaváját, aki most már 8 hónapos elmúlt, 14-én lesz 9 hónapos. És kan lévén iszonyat harcias, és bármikor bárkitõl megvéd, ha úgy érzi, hogy \"veszélyben\" vagyok. Szóval nem mindenki vesz magának divatból kicsi kutyát, hanem csak mert beleszerett a fajtába! :D

Pusszantás: Pálmi Kép
Avatar
doggyangel
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Szentkuti Évi » hétf. ápr. 03, 2006 12:55 pm

Szia Kriszti!

Szerintem az aki csak \"divat\" kutyát vesz, bár nem tudom elképzelni magamból kiindulva, hogy valaki csak azért veszi, hogy mert milyen jól mutat, az meg is sínyli, meg a kutya is. Hiszen ez nem egy ruha, ami ma csinos és holnap már nem.
Õ örökké, vagyis nagyon sokáig az oldalunkon vírit, és egy kutyuson látszik, hogy boldog avagy sem a gazdija mellett. Nekem nagyon rossz olvasni ezt a szót hogy divat kutya.
Nekem Fíbi kutyám iszonyatosan fontos, szavakkal nem tudom leírni, és aki szereti az állatokat, ezt el sem tudja képzelni, hogy valaki csak azért vegye mert olyan cuki.
Cuki hát persze, aranyos, édes játékosak, bohocók, de mindemellett a szeretet, a hûség, társ, érzékenység szavakat is melléjük kell párosítani, hiszen csodálatos kis élõlényekrõl beszélünk, akik napi 24 órában ránk vannak utalva.

Õszintén sajnálom azt a kutyust, és gazdik aki csak \"mert tetszik\" azért döntött egy kutyus mellett, a szeretet szó a legfontosabb, onnan már minden mûködik. Szeretet-gondoskodás-ragaszkodás.

Mióta Fíbi van, én sosem érzem magam egyedül, és sosem unatkozom, olyan hogy unott tévézés számomra nem létezik, óriási séták, játék, nevelés. És élvezem!

A westi, yorki, csivava, mind mind egy kis angyali teremtés, csak kinek ez kinek az tetszik, de mindegyikben ott egy kis szív, ami dobog nap-mint nap és értünk él, vár és szeret.
Én nem látom a divatot a kutyában, csak a szemében a boldogságot, az érzéseket.
Édes pofák mind!

Ez csak egy vélemény.

Üdv
Avatar
Szentkuti Évi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Szentkuti Évi » hétf. ápr. 03, 2006 12:58 pm

Bocsi lehagytam, Fíbi egy Jack Russel Terrier, itthon még annyira nem ismerik, kint német országban, valószínû ezekkel a szavakkal élve divat kutya. (hú de rossz)mert kicsi max. 5 kiló lesz õ kislány, szép kis drága buksija van, és nagyon eleven, de vállaltam tudtam hogy ilyen lesz a természete, megküzdök vele, mert nem könnyû, de azért remélem mások is megszeretik ezt a fajtát!
Avatar
Szentkuti Évi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Kata manó » hétf. ápr. 03, 2006 1:46 pm

Sziasztok!

Én is szomorúan hallom azt h divatkutya, de Év9i azt kell mondanom, sajnos a VAN aki valóban azért vesz meg egy kölyköt metrt hûûûûû de aranyos, és aztán persze kint ragad az udvarban, senki sem foglalkozik vele, mert már nem az a kis tündéri szõrgombóc.
Bár én pont azt gondolom, h akinek ilyen apró kutyusa van, és együtt él vele a lákésban, és jóformán mindig együtt vannak, köztük lesz a lehetõ legnagyobb kötõdés.
De a golden a spániel a beagle, ezek valóban divatkutyák. Tudod hányan vannak menhelyen, mert a \"gazdi\" megunta õket, én a kutyusom elõtt dolgoztam önkéntesként menhelyen, és elárulhatom a legtöbb kutya beagle, és a aszánhúzó fajtákból került ki, egyik ok persze, h nagyon szökõsek, a másik pedig h hûûûû de édi plüss mackó ez a kutyus, a /szánhúzókra értem/ aztán mikor emgnõnek, és makacsok lesznek nem fogadnak szõt, és amúgy is nagypn független lények rengeteg mozgásigénnyel, akkor egyszercsak az utcán kötnek ki.
Rengeteg autópálya mellett hajighálják ki a kutyákat. Egyszer mentünk segíteni, 15 kutyust találtak az m3as mellett:S Mindd fajtiszta volt... 3 beaglet, ír szettert egy bordert és terriereket:S
Számomra is szörnyû, mert nekem is a mindenem a kutyám, de ez a szomorú valóság, vannak emberek akik nem fogják fel, h a kutya barát és társ és nem csak egy plüss baba, amit bármikor kidobhatok a szemetesbe mert már meguntam.
Igaz ez nem a divatkutyákhoz fûzõdik, de volt egy fekete nagyon kedves spániel szerû kutty, 2 éve vitték el a menhelyrõl. Felhívott a nõ azzal, sajnos nem tudják eltartani a kutyust, mert nagyon szegények, és új albérletbe mennek lakni, ami kissebb is és a fõbérlõ nem engedi h. kutya legyen... Ezért elmentem a kutyusért, és mi ballagott ki az ajtón??? Egy apró beagle kölyök... Ennyit az emberekrõl...
Avatar
Kata manó
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Szentkuti Évi » hétf. ápr. 03, 2006 2:02 pm

A szivem szakadna meg. Igen, sajnos egyes embereknek nincs szivük.
És a legrosszabb, hogy az a kutya, már egy életre sérült lelkileg.
Én 18éves koromig kertes házban éltem, és 3 kutyust utcáról fogadtunk be, az egyik eltünt, valahogy elszökött, pedig volt helye, gyönyörû szép labrador volt, erõs, szép kutya.
Aztán lett egyszerre két kóbor egy pici-schnaucer keverék, majd egy farkaskutya keverék, de állandóan marakodtak, a kicsi elszökögetett, akkor elvitettük, mert nem tudtuk mi lett volna a legjobb megoldás, az esélyt megadtuk nekik (agresszívek bezárva)kell nekik a szabadság, de az utcán elütik õket (azt mondta aki kijött nem fogják bántani õket).Ekkor lehettem 14 kb.nagyon sírtam, nagyon fájt!
Most is anyukáméknak egy keverék van, szintén schnaucer keverék, már 8 éves, és ici-picin került hozzánk egy barátnõmnél született rengeteg kis kölyök, szerencsére lettek gazdik nekik.
De hogy valaki egy kölyök kutyát oda vesz és eldobja magától el sem tudom képzelni. Az annyira hozzá alkalmazkodik a gazdáihoz, szomorú dolog ez nagyon.

De én is láttam már nem egy fajtiszta kóbor kutyust, nagyon rossz ez így.nem is tudom elképzelni lelekileg hogy bírják azok akik ilyen helyen dolgoznak, én elég síros vagyok, nagyon fáj az ilyen, a tévében is látom, bõgök, bár lenne annyi pénze az embernek,hogy segítsen! Az egy százalékkommal õket fogom segíteni!

Büszke lehetsz magadra, hogy már ennyi kis állaton segítettél.
Avatar
Szentkuti Évi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: barikitti » hétf. ápr. 03, 2006 2:34 pm

Szijasztok!
Az egy dolog h divat kutya, de a másik h én csak a lakókörnyezetemből indulok ki (lakótelep) és tapasztalatimat osztom meg itt a néppel, senkinke e lelkivilágába nem szerettem volna belegézolni. De az tény h naon sok lett a környezetemben a westy bishon és nemhiszem h azért vették meg mert a család arról álmodott h olyan fajta lesz. Ezzel nem ítélkezek csak száraz tény h a kutyaválasztásnál nagy szerepett játszik sztem ha a szomszédnka és a sok ismerősnke milyen fajta a kutyája...
Egyik családtagomnak is westyje van szal sztem mondhato h ismerem a fajtát... tündéri meg minden de nem kéne...
Akinek ölebnek kell annak hajrá..
Hacsk körbe néz az ember a \"sztárok világában\" akkor is mit látni csivava meg bishon és szegény kutya lehet h életében nem látott egy rendes füves rétet csak a \"mami\" kezét.
Erre mondom h divat kutya és sok ember ugymond \"leutánozza\" a másikat h jajj de édi hát akkor nekem is lesz egy ilyenem. Nem minden kutyatulajdonso veszi ugy... de kétségtelen h a kutyából mára már divatot csináltak.

Üdv Kriszti
Avatar
barikitti
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divat kutya vagy csak népszerű....

HozzászólásSzerző: Nóra » hétf. ápr. 03, 2006 3:18 pm

Szerintem a lakótelepen azért lehet sok ilyen kis csöppnyi kutya, mert kis lakásban képtelenség (vagyis szerintem nem való) nagy kutyát tartani, a picik viszont jól \"elférnek\" és kevésbé hullajtják a szőrüket. Az, hogy több szomszédnak is westy-je van, szerintem nem azt jelenti, hogy egymástól nézik el, ha Neki szimplán az tetszik, miért ne vehetne olyat?
Krisztina írod, hogy tündéri meg minden de nem kéne... Szerintem ízlések és pofonok. De attól, hogy Neked nem tetszik, attól még nem kell rögtön divatkutyának nevezni csak azért, mert másoknak esetleg igen. Nem kiosztani akarlak, csak ez a véleményem.
És igenis, van olyan, aki ölebre vágyik, nem tud állandóan eljárni vele iskolába, futkározni, mégis ugyanannyi szeretetet tud adni a kutyájának. Gondolj csak az dősebb korosztályra, akik egy társra vágynak. Van, akinek egy kutya az egyetlen társa. És erről nem tehet.
A sztárok világa megint más kérdés. De róluk is azt gondolom, hogy attól, hogy kicipelik a vörös szőnyegre, meg vele fotózkodnak, attól még ugyanúgy szeretik őket. Nem hiszem, hogy naív lennék, én csak arról tudom elhinni, hogy nem ad szeretetet a kutyájának, aki olyan telepeket tart mint az a soproni pasas...
Avatar
Nóra
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Következő

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron