Divat kutya vagy csak népszerű....

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Rattler » csüt. ápr. 06, 2006 11:24 am

Szia Annamari!

Köszönöm, hogy egyetértesz.

Én minden alom nevelése közben uj csodákat tanulok a kutyamamáktól. Nagyon sajnálom, hogy az elsõkutyás gazdikat nehéz dolgokról meggyõzni, de végülis megértem õket.

Éva
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Mustyi » csüt. ápr. 06, 2006 11:30 am

Sziasztok!

Szerintem nem törvényszerû az, ha a kutya 6 hetesen kerül az új gazdihoz, akkor károkat okozna. Persze megeshet.

A kutyától is sokminden függ, és a fajták között is rengeteg különbség van.

Én nem azt mondtam, hogyha a kutya szopik 6 hetes kora után, akkor baja lesz tõle, vagy beteg lesz, hanem a beadott vakcina esetleg nem megfelelõen fejti ki hatását az anyatejben lévõ ellenanyag miatt!!!

Nem vagyok tenyésztõ, sem orvos, én a szakirodalomra támasztkodom.
A legújabb ismeretek alapján már az oltás elõtt 10 nappal sem szabadna a kicsiknek szopni, ezek tudományosan alá vannak támasztva.

Mivel 1% esélyt sem szeretnék adni, annak hogy a kicsi oltása semmit sem ér emiatt, ezért is örülök, hogy 6 hetesen hozzám kerül, és hogy ekkorra már a tenyésztõ is leválasztja!
Avatar
Mustyi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Mustyi » csüt. ápr. 06, 2006 11:37 am

Nem is fog meggyõzni egy olyan tenyésztõ, akinek van szíve egy 7 hónapos kutyától megválni, amelyik már félig felnõtt és a gazdájához szokott!!!

Aki 8 hetsen odaadja a kutyát és azt tanácsolja mellé, hogy 10 hetesen már utcára vihetõ, közbe pedig még az oltásai is hiányosak.

Új gazdi, új otthon, oltás az állatorvosnál, utca, emberek, szegény kiskutya a 2 hét alatt totál kikészül!!!
Avatar
Mustyi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Edith » csüt. ápr. 06, 2006 12:32 pm

Én Mustyival értek egyet!
Május elsõ hetében hozom el a kutyámat (yorkshire terrier) 7 hetesen. A tenyésztõ 6 hetesen beoltatja és vár vele 1 hetet amíg odaadja nekem. És szerintem ez így normális.
Szerintem önzõ dolog azért magadnál tartani a kiskutyát, mert olyan csodálatos látvány amikor a mamakutya nevelgeti a piciket. Gondolj bele, a kutyus éppen megszokná a mamát és a családját, erre akkor elszakítják minden eddigi megszokott dologtól. Én mindenesetre nem lennék a helyébe.

És az, hogy 10hetesen kiviszed õket az utcára....húúú....ezen meglepõdtem. Volt pár olyan ismerõsöm, aki túl korán vitte az utcára a kiskutyáját. Meglett az eredménye....

Remélem ezzel nem bántottalak meg. Nem akartalak kioktatni, hiszen még kutyám sincs, mi alapján beszélek neked ilyenrõl... Csak szerintem fogadd el, hogy nem a te gondolkodásod van érvényben. Ami szerintem nem is baj.
Avatar
Edith
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » csüt. ápr. 06, 2006 12:51 pm

Számomra az a normális,ha az anyakutya választja le a kicsiket!Ez álltalában,7-8 hetesen megtörténik,és már nem megy be szoptatni hozzájuk,de ugyanugy õrzi öket minden esetleges bajtól.A tõlem elvitt kiskutyákkal soha nem volt gond,csupán azért mert mégy egy vagy két hetet nálam töltöttek az elsõ oltás után.Nem gondolom hogy ez önzõség lenne!Gondolj csak bele,hogy ebben az idõszakban kezdenek el ugymond gondolkodni!Te kitõl tanultad meg az elsõ dolgokat?Nem édesanyádtól?Az állatoknál is így van!Nem azért van az anyakutya csupán,hogy megszülje a piciket!Ugyanugy megkísérli megmutatni a piciknek mit lehet,mit hogy kell csinálni,mint nekem anyukám kiskoromban.Én igy látom a dolgokat.Mellesleg én nem ugy adom oda a kiskutyákat hogy \"Na gyere és vidd el,.Nálam a leendõ gazdik többször is megfordulnak,mire arra kerül a sor hogy elviszik a picit,Így már idõbe megszokják az új gazdi szagát,hangját,és így nem olyan vészes az elválás.Sok tenyésztõvel szemben,tisztelet a kivételnek,nekem van lelkiismeretem,és nem adom oda elsõ szóra a piciket 6 hetesen.Nem az érdekel,hogy minnél elõbb megszabaduljak tõlük,hanem hogy megtaláljam a számukra legjobb gazdit.Úgyhogy nem gondolom hogy ez önzöség volna!
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Mustyi » csüt. ápr. 06, 2006 1:50 pm

Én 6 hetesen elhozom a picit, az nem azt jelenti, hogy elõtte sohasem láttam, és hogy nem hallotta a hangom!
2 szer látogatom meg a 6 hét alatt, nem leszek számára teljesen idegen.

Szerintem a 8 hét sem késõ, de bátran elhozható 6 hetesen is, a lényeg hogyha az ember vesz egy kis jószágot, akkor azt becsülettel nevelje élete végéig!!!!!!!!!!!

Azért mert 6 hetesen hozom el jó gazdája vagyok, a tenyésztõ nem megszabadulni akar tõle, hanem látja, h mennyire vágyok rá, és h jó kezekben lesz a csöppség, de hozzáteszem én egész nap itthon tudok vele maradni, sok idõt tudok rá fordítani ebben a törékeny kis életszakaszában:-)))

Szerintem azt, hogy kibõl milyen gazdi lesz sajnos nem lehet az elsõ benyomásból eldönteni, én legalább is nem tudnám.

Bogi
Avatar
Mustyi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Edith » csüt. ápr. 06, 2006 1:52 pm

Én csak a kiskutya szempontjából néztem a helyzetet. Szerintem szörnyû lehet neki....
Gondolj bele, a késõbbiekben én fogom etetni, én szoktatom szobatisztaságra, én viszem sétálni, én játszok vele, én fogom ugyanúgy szeretni, mint az anyukája. Ezért nem értem miért kell erõltetni, hogy az anyukájával maradjon sokáig.

Amikor anyukám tanítgatott kiskoromban, lehet hogy fájdalmas lett volna tõle az elszakadás.

Abban teljesen egyetértek veled, hogy meg kell válogatni kinek adják oda a kiskutyákat a tenyésztõk. De szerintem semmi baja sem lesz a kicsinek, ha esetleg 7 hetesen kerül oda az új gazdihoz. Persze akkor sem ha késõbb....csak mint már említettem a kiskutya oldaláról nézem a helyzetet. Azokat nem értem meg, akik az elsõ oltás után 6 hetesen rögtön kiadják az útját a kiskutyának. Ezek csak a pénz miatt csinálják.
Szerintem Éva túl szemellenzõsen látja a dolgokat, és megvan róla gyõzõdve, hogy mindig neki van igaza.
De ez az én véleményem.

A lényeg, hogy senkivel nem akarok itt veszekedni...mindenkinek a saját dolga, hogy neveli fel a kutyáját. Mindenkinek az álláspontját tiszteletben tartom.
Én csak elmondom mit gondolok errõl az egészrõl.
Avatar
Edith
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Mustyi » csüt. ápr. 06, 2006 3:57 pm

Szia Edit!

Én abszolút veled értek egyet, mert ha a kiskutya megszokja az anyját úgy fog miránk gazdikra tekinteni, mint a \"gonosz elszakítókra\", akik kiragadták a megszokott kis családi környezetébõl!

Pont az a lényeg, hogy mire kialakul a gondolkodása, akkor már mi legyünk képbe neki!

Itt a gazdi-kutyus viszony az elsõdleges!

Akik gyereket akarnak örökbefogadni, azok is csecsemõt keresnek, nem pedig olyan gyereket, aki már tudja, h ki az anyja!!!

Nem is kell ezen vitázni, mert máshogy látjuk, mindenki kifejti, hogy õ hogy találja jobbnak és úgyis asszerint cselekszik.
Avatar
Mustyi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » csüt. ápr. 06, 2006 5:30 pm

Éva!
Tenyésztés terén én még sehol se vagyok!Nem érzem magam annak,csak mert már kétszer ellett a kutyám,csupán szeretem az állatokat,velünk egy légtérbe van a két kutyám,és ismerem illetve szeretném minnél jobban ismerni ezt a fajtát.Még sokat kell tanulnom,õsszel talán már meglesz a kennelnevem is remélem,de addig is rengeteget olvasok tenyésztésrõl,és persze errõl a fajtáról.Már megvan Bonny párja is,akit minden szempontból jónak találtam mint fedezõkant.fogazat fej,szõrminõség,méretek,csontozat,és persze idegrendszer,ezeket tartom a legfontosabbnak,Biztos lesz majd kérdésem,én szívesen veszem a tanácsaidat.

Mindenkinek van véleménye,de magadnak kell eldöntened,hogy megfogadod vagy sem!!!!
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Divatkutya

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » csüt. ápr. 06, 2006 6:25 pm

Szia Edit!

Én csak 1 mondatodfhoz szeretnék hozzászólni. Írtad, hogy:
\"Azokat nem értem meg, akik az elsõ oltás után 6 hetesen rögtön kiadják az útját a kiskutyának. Ezek csak a pénz miatt csinálják.\"
Szerintem Te itt most nagyon sok embert egy kalap alá veszel, mert ugye vannak a tenyésztõk és vannak a szaporítók, de erre most nem térek ki, ha jól emlékszem errõl már volt szó.

Szóval nekünk most van egy 5 hónapos francia bulldogunk.
Mi 6 hetes kora után pár nappal hoztuk el, egy oltás volt benne és minden szükséges irat megvolt.
Nem hinném, hogy a tenyésztõnk a pénzre hajtott (a mostani alom babái lassan 9 hetesek lesznek és még mindig náluk vannak, mert külföldre viszik õket repülõgéppel!)
Aki ilyenkor a pénzre hajt, nah az a szaporító.

Annyira értelmetlen itt vitázni, oké tapasztalatot cseréltek, de fog egyikõtök véleménye is változni a különbözõ érvek miatt?
Van olyan kutya is, aki megsínyli, ha késõbb adják oda, de lekopogom! Borával 1 percnyi gond nem volt, egy éjszakát nem vonyított végig, mert hogy hiányzott a mamája. Mi két hétig otthon voltunk vele, azalatt kialakult benne a bizalmi kör.

Az meg nem az õ hibája, hogy még nem teljesen szobatiszta, mert azért 8-9 órát nem bírja visszatartani...
Jah hogy ha nem vagyunk otthon vele akkor minek kutya???
Akinek van, ezt nem kell elmagyaráznom.
Néha több szeretetet tud adni, mint 1 ember....
Avatar
Kicsi Nyuszi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron