Csak sötétben morog a kölyökkutya

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Csak sötétben morog a kölyökkutya

HozzászólásSzerző: Zizibizi04 » szer. aug. 08, 2012 9:42 pm

Sziasztok!

3. napja van nálunk új kiskutyánk, egy amstaff-pitbull terrier keverék. Most 9 hetes, és azt vettük észre, hogy amikor besötétedik, morog ránk. Most kertes házban lakik, ketten vagyunk, akik rendszeresen etetjük, visszük sétálni, a többi családtag, csak simogatja, vagy beszélget hozzá. 4 éves is kislány is van a kutyussal, úgyhogy van aki mindig "nyúzza" :) A kislányt bszolút nem bántja, nem kap utána, jól elvan vele, együtt futkároznak.....Senkivel semmi gondja a kutyusnak, nappal egyáltalán nem morog, eddig még ugatni sem hallottuk, csak vakkantott néha. Persze még kicsi :) Viszont, amikor besötétedik, morog az emberre. Ha pl. az esti vacsija után kicsit játszunk vele, néha morog egyet, ha távolabb állunk tőle. Aztán ha odahívjuk, odajön, elfogadja a simogatást, nem kap a kezünk után sem. Majd ha távolabb kerül, ismét morog egy kicsit.
A másik eset, ha pl. valakit hall járkálni a másik ajtónál, ahová ő nem lát el. Morog szintén, de nem mer odamenni. Ha a nevén szólítjuk, megismer minket és megnyugszik.
Nappal ilyen nincs. Bár azt észrevettük, hogy csak akkor mer az udvaron futkározni mindenfelé, ha ott van vele valaki.

Arra tippelünk, hogy fél a sötétben, új neki a hely, újak az emberek is, annak ellenére, hogy bújik hozzánk. Tudom, hogy a kutyák jól látnak sötétben, talán nagyon bizalmatlan még a kiskutya..... Van macskánk is, vele is elvan, játszanak egymással, egymás közelében alszanak. Van még plusz két kutyánk, de ők elzárva, nincsenek összeengedve a kicsivel.

Remélem valakinek van hasonló tapasztalata :) A kölyök fajtája miatt lennénk kíváncsiak rá, miért lehet ez. Vagy hogy a fajta miatt jelent-e ez a morgás bármi rosszat.
Avatar
Zizibizi04
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szer. aug. 08, 2012 9:28 pm

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég