Boszi, az ex-kóbor

Itt oszthatjuk meg kedvenceinkkel kapcsolatos élményeinket, fényképeinket. A legjobb írásokat, képeket a „Hét kutyusa” rovatban külön is publikáljuk.

Válasz/Re:Boszi, az ex-kóbor

HozzászólásSzerző: L.Ági » vas. okt. 19, 2008 11:30 am

Tegnap a Normafán. Megérkezett az ősz!!!
Kép
Avatar
L.Ági
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Ki aludt az ágyacskámban?

HozzászólásSzerző: L.Ági » kedd okt. 21, 2008 3:50 pm

Szörnyű gyanú támadt bennem. Ma, mikor hazajöttem, Boszi egészen olyan hanghatásokkal közeledett (f)elém, mintha a galérián lévő ágyunkból mászna elő... meg nem büntettem, mert ez egyelőre csak gyanú, mivel tutira megbizonyosodnom nem sikerült a dologról. Néztem az ágyat, van benne kutyaszőr, de hol nincs a lakásban? Kutyaszag is van az ágyban, de az is hol nincs a lakásban? A pólóm is kutyaszagú, dehát miért ne lenne, hiszen egyfolytában belém van mászva. Próbáltam hatni rá, és felfelé mutogatva csúnyán nézi, hátha elárulja magát a túlságosan bűnbánó fejével, de nem. Próbáltam azzal is kiugrasztani a nyulat a zsákból, hogy gyorsan, minden köszönés nélkül felmentem a galériára, hogy a nagy üdvözlési izgalomban, frissen kikelve az ágyunkból, talán magáról megfeledkezve utánam jön. De nem. Pedig szinte biztos vagyok benne, hogy jól hallottam, és onnan mászott le... és ha igazam van, akkor megint el kell ámulnom azon, hogy ennek a kis büdösnak mennyi esze van, hogy képes basszus bemászni az ágyba, ha nem vagyunk itthon, de megtartóztatni magát, amikor látjuk!

Most, míg ezt írom, egyébként éppen a hátam mögött próbálta észrevétlenül megközelíteni a tányéromat, amit ide tettem magam mellé.

Rafinált kis bögi :D
Avatar
L.Ági
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Válasz/Re:Ki aludt az ágyacskámban?

HozzászólásSzerző: L.Ági » pén. okt. 24, 2008 10:00 am

Közben a gyanúm bizonyítást nyert. A kis buta úgy elengedte magát, hogy a fürdőszobából visszatérve az ágyban találtam meg, ahol cuki kis fészket mahinált össze magának a paplanokból, és ahol nagyon szégyellősen legyezett a farkával. Úgy fájt leteremteni, dehát ebből nem lehet rendszert csinálni.

Valahogy az az érzésem, hogy ez összefüggésben van azzal a pár napja tartó jelenséggel, hogy egyfolytában sír, hogy simogassuk, és szeretgessük. Már akkor is sír, ha felkelek mellőle a kanapéról, és kimegyek vécére: utánam jön, odaáll a vécéajtó elé, és iszonyatos hangokat adva nyüszög. Folyton elém veti magát keresztbe, rá a lábamra, és simogattatja magát.
(Gondoltam rá, hogy talán álterhes, de augusztusban tüzelt, szóval szerintem egy kicsit késő van már ahhoz. Talán, mintha egy picit duzzadtabb lenne kettő darab mellbimbója, de szerintem azt csak hallucinálom.)
Avatar
L.Ági
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Költözés

HozzászólásSzerző: L.Ági » szer. dec. 10, 2008 10:48 am

A blogot átköltöztettem. Az új cím:

www.boszisagok.blogspot.com

Várunk mindenkit szeretettel.
Avatar
L.Ági
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Tudomány

HozzászólásSzerző: L.Ági » szer. jan. 14, 2009 10:02 am

Tud-e a kutya számolni?

Boszi tud. Kettőig biztosan, de négyig már nem. Ezt a megállapítást az abszolút tudományos igényességű megfigyeléseimre alapozom.

Kettőig biztosan tud, ugyanis: este mindig két pohár tápot kap. Megkapja az elsőt, amely után - gondolná a megfigyelő - minden rendes számolástudatlan kutya nekiesne a tálnak és enne. De nem ám, Boszika nem, hanem megvárja a második pohárral, és csak utána áll neki enni. Tehát az első pohár után tudja, hogy jön még egy, tehát felesleges elkezdenie enni, mivel úgyis belezavarok a második pohárral. A második után viszont tudja, hogy nem jön több, és felszólítás nélkül nekiáll enni! Tehát tudja, hogy az egy nem kettő, és a kettő nem egy! Meg azt is tudja, hogy az egyből kettő lesz! Tehát egyértelmű: Boszi tud kettőig számolni!
Négyig viszont már nem tud számolni, ugyanis: minden séta után megtöröljük Boszika tappancsait. Rövid idő alatt megtanulta, hogy hamarabb szabadul, ha hagyja magát, és még meg is dicsérjük és nyúzzuk, ha van olyan kedves és előzékeny, és felemeli a soron következő tappancsát a törléshez. Igen ám, de Boszika kivétel nélkül mindig csak három tappancsát emeli fel! A negyediket vagy a sor elejéről, vagy a sor végéről lehagyja. Gondolná az ember, hogy igazából csak cselez, hogy előbb szabaduljon, de mindenki beláthatja, hogy másfél évnyi konzekvens, mind a négy tappancsot érintő törlési szokás hatására megtanulja, hogy három tappancsnyi törléssel nem szabadulhat. Tehát egyértelmű: Boszi nem tud négyig számolni!

A finomabb differenciálás - nevezetesen annak eldöntése, hogy Boszika háromig tud-e számolni - még várat magára, amíg a kellően tudományos vizsgálati eljárást kidolgozom. Mindenesetre ezek az eredmények már önmagukban bizonyítják mind a kutya, mind a gazdája élméjének briliáns voltát :DDDD

Kép
Avatar
L.Ági
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Előző

Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron