Border Collie

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Border Collie

HozzászólásSzerző: Doki21 » kedd jan. 24, 2006 4:59 pm

Üdv!
Nagyon jó ez a forum és ez a honlap.Irtó sok új dolgot megtalálni rajta.Sok sikert hozzá.

Azért nyítottam ezt az új ténát,hogy tanácsokat tippeket kérjek Border Collie ügyben. Most lesz egy 5 hónapos fiú Border Colliem.Egyetemre járok,de meg tudom oldani,hogy napi 3x 4x sétálni vigyem és tervezem,hogy Kutyasuliba is viszem.Szerencsére van a közelben.Olyanoktól kérnét tanácsot akik ismerik a Border colliet vagy van nekik.Mire kell ennél a fajtánál odafigyelni,etetés stb.Eddig azt tudom hogy hihetetlen aktiv és hogy le kell foglalni sok munkával.Tanácsokat tippeket elõre is köszönöm.Ez Õ: Kép
Doki21

Válasz/Re:Border Collie

HozzászólásSzerző: Kata manó » kedd jan. 24, 2006 5:04 pm

Szió:)

Én sok Borderest ismerek, leginkább ajánlanám neked a club-info.hu-t a border collieknak a fajkulobbja:)
Szeirntem amúgy rendkívül oksoak, és nagyon szépek.
Én annyit tudok róluk még hogy nagyon ragoaszkodóak, ahogy a többi juhászkutya, visziont tényleg mindig le kell foglaln i õt vmivel. Késõbb javalsom neked az agiliti amiben verhetetlenek:)
Puszmancs
Kata manó

HozzászólásSzerző: Kata manó » kedd jan. 24, 2006 5:15 pm

Ne harr csak azt felejtettem elmondani, hogy nagyon tetszik a kutyud, nekem a Border a második kedvenc fajtám, imádom õket, szerintem gyönyörûek:)))))))))))
Kata manó

HozzászólásSzerző: Doki21 » kedd jan. 24, 2006 5:32 pm

Köszi a hozzászolást,de én is tudom már hogy bordercollie lakásba nem való.Maximum kertes házba.De az is legyen nagy és azonkivül is sokat kell vele foglalkozni.Ha albérletben lenne velem akkor is csak kertesben,hogy amikor nem vagyok otthon akkor is elfoglalhassa magát és tudjon mozogni.Azért köszi!Pá!
Doki21

HozzászólásSzerző: Kata manó » kedd jan. 24, 2006 9:13 pm

Ne haragudj hogy ezt modnom, de ha nem tudod megoldani azt hogy elvidd magadhoz, akkor nincsenek mega körülményeid egy Border colliehoz, vele rettentõen sokat kell fogalalkozik, különben nagyon problém,ás kutya lesz.
És 3 napot együtt tölteni a kutyával...
Olyan szoros kötõdés nem fog kialakulni... A msáik pedig hogy kicsit túlkoros is szegényke és eleinte rengeteget kéne vele lenned, hogy elfeljtse a régi gazdáját. Próbáld meg megoldani a dolgot, én nem tuidom hogyan kell, nekem nincsen ilyen problémám szerencsére. De Border nem való lakásba:(
De remélem sikerül mindent megoldanod és nagyon boldog kutyatilaj leszel:) És nagyon jó gazdi:)
Kata manó

HozzászólásSzerző: Doki21 » vas. jan. 29, 2006 7:48 am

szerencsére annyi önérzetem van,hogy nem vennék ugy kutyát ha nem tudok vele eleget foglalkozni.Albérletbe ha sikerül kerteset találni akkor hozom csak el.Meg nem is biztos hogy albérletben leszek.Ezek mind kialakuloban vannak.De azért köszi a hozzászolásokat.Üdv!
Doki21

Re: Border Collie

HozzászólásSzerző: cseno » szer. jún. 23, 2010 7:42 pm

sziasztok :)
nekem is van egy border collie szukám (lénának hívják )
imád labdázni :) jah szokott fürdeni magától xD
3 éves és szeretnénk neki kis kutyát nem tud esetleg valaki ajánlani egy kan border collie kutyát pest megyében vagy a tápióság közelében ?
cseno

HozzászólásSzerző: admin » szer. jún. 23, 2010 11:24 pm

Egy border collie fedezőkant találtam csak neked, de ő Kalocsán van. Azért nézz rá:
http://kiskutya.hu/fedeztetes/border-co ... csa-156835

Lehet megér a románc egy kis autókázást! :)
admin
Site Admin

HozzászólásSzerző: livelygolden » csüt. jún. 24, 2010 9:24 am

cseno írta:sziasztok :)
nekem is van egy border collie szukám (lénának hívják )
imád labdázni :) jah szokott fürdeni magától xD
3 éves és szeretnénk neki kis kutyát nem tud esetleg valaki ajánlani egy kan border collie kutyát pest megyében vagy a tápióság közelében ?

Bordereknél is hasonlóak az elvárások mint a többi fajtánál:
legyen meg a kutyának a tenyészszemléje.
Csípő DP szűrés
És legyenek meg a genetikai betegségekre a mentességek: Cl, TNS, CEA
Ha megvannak a szukádnak ezek, akkor lehet gondolkodni.
livelygolden

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok