Bonny

Itt oszthatjuk meg kedvenceinkkel kapcsolatos élményeinket, fényképeinket. A legjobb írásokat, képeket a „Hét kutyusa” rovatban külön is publikáljuk.

Válasz/Re:Bonny

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » szomb. márc. 11, 2006 6:22 pm

Szia!

Hogy vannak a kutyusok? :)
Avatar
Kicsi Nyuszi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » szomb. márc. 11, 2006 7:03 pm

köszi Csilla!Jól lustiznak!:)
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Kutyatartók horoszkópja

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » vas. márc. 12, 2006 10:10 am

Kutyatartók horoszkópja 2003.09.24. 11:00




Melyik csillagjegyhez milyen kutyafajta illik a legjobban? Tudta, hogy a kutyatartót nem csak kutyája, hanem a kutya nyakörve és póráza alapján is megismerhetjük? Ki válassza az agilis és minden lében kanál foxit és ki az, aki megfelelõen elbír a legharciasabb pitbull terrierrel? Melyik jegyhez illik a szõnyegként elterülõ juhászkutya, és ki válasszon utcasarki keverék kutyát? Minden csillagjegy szülötte kiválaszthatja és eldöntheti, hogy a saját kutyáját vajon személyiségéhez megfelelõen választotta-e ki, sõt, ha éppen kutyát szeretne választani, a kutyatartók horoszkópja alapján választhat magának!


Kos és kutyája
A Kos igazi vadászó jellem, elõreszegett fejjel halad útján. Mindent szeret, ami a „célkeresztbe állítható”, és azonnal mozdul a vadászkürt hívó szavára. Természetes, hogy a jelleméhez legjobban a vadászkutyák illenek, mint például a hûséges és okos magyar vizsla, vagy a nála ellenállóbb, német vizsla. A Kos hölgyek válasszák bátran a foxit, mivel nem csak jól tanítható és okos jószág, de reprezentálni is lehet vele. Elmondható ez a Kos jegyû urakról is, akik szívesen mutogatják fajtatiszta kutyájuk okosságát a barátaiknak. A Kos szülöttek szívesen választanak mozgékony kutyát, mert szeretnek mozogni, sportolni. Hosszú kiképzõ-pórázt és könnyen levehetõ láncos nyakörvet viselnek ezek a kutyák.

Bika és kutyája
A Bika jelleme igen öntudatos, így az egyéniséggel rendelkezõ, öntudatos kutyák egészítik ki a legjobban. Vigyázniuk kell, ugyanis az õ kutyáik – gazdáikhoz hasonlóan – igen könnyen sértõdnek meg és akad köztük harapós, és haragtartó fajta is. A Bika jól teszi ezért, ha legyõzi kényelmességét és hétvégeken kutyaiskolába járatja kedvencét. Hogy milyen legyen a Bika szülött kutyája? Kiváló társa a tacskó, aki töretlen akaratú és bölcs kotorékeb. Szoros kapcsolatban áll a Bika elemével a Földdel. A Basset huond, hosszú füleivel és szigorú öntudatával szintén jó választás. Ezek a kutyák nem szeretnek futni, a hosszú sétákat kedvelik. Ha a Bika szülött sportosabb életmódra vágyik, úgy válassza a boxert társnak. Az egyik legjobban tanítható, munkakutyának is alkalmas fajta igen jól illik hozzá! A Bika jegyûek kutyái többnyire széles nyakörvet és rövid, biztonságos pórázokat hordanak.

Az Ikrek és kutyája
Az Ikrekhez a gyors, sebes észjárás, és valljuk meg, a csapodárság eszméje is társulni szokott. Az Ikrek általában nem tart kutyát, mivel sûrû élettempójához nehezen lehet igazítani egy kutyus jelenlétét. Ha mégis kutyát választana, úgy a legjobb, ha egy uszkárt, vagy máltai pincsit választ magának. Ezek olyan fajták, amiket a világon mindenhova magával hurcolhat az Ikrek szülött, ráadásul igen okosak. Mivel az Ikrek nagyon szeret beszélni, ezért a kutya jó hallgatóságnak bizonyul. Választhat még bedlington terriert is. Ha keverék kutya mellett dönt, úgy feltétlen vásároljon és tartson pórázt, - amit az Ikrek szülött szívesen kihagyna - mert az Ikrek csapongó jellemét átveszi a kutya is, és fennáll annak a veszélye, hogy Ikrek szülöttünk kutyája hajlamos lesz a szökdösésére.

A Rák és kutyája
A Rák szülöttek különösen kedvelik a kutyákat, mivel a házukat vigyázzák, és kedves játszótársai gyermekeiknek. Az igazi házõrzõk valók hozzájuk, olyan fajtákat válasszanak, amelyek szeretnek a gyerekekkel játszani, és akik nyugodtak, békések és kissé álmodozóak. Nem baj, ha a Rák szülött kutyája nem olyan okos, hiszen a Rák hatalmas szívével a kutyát olyannak szereti és fogadja el, amilyen. Ha kutyát vesz, válassza a spánielt, teljesen mindegy, hogy a rövidebb orrú amerikai fajtát, vagy a megszokott cooker spánielt. A loboncos bobtail is tipikus Rák szülötthöz illõ kutya, sõt házat vidáman õrzõ buli, akit csak kertes házban illendõ tartani, akárcsak a bobtailt, mivel szõrüket még a gondos és alapos Rák szülött is csak nagy munkával tudja kordában tartani. A Rák kutyája ritkán van pórázon, általában a kertben szaladgál.

Az Oroszlán és kutyája
Az Oroszlán szülött is szeret kutyát tartani, ám a kutyájától jó szolgálatot, és királyi magatartást vár el egyszerre. A kutyák közül is azokat választja ki tehát, melyeknek megjelenése királyi. Az oroszlán szülött kutyája általában nem túl okos, és nem is valami következetes nevelésben részesül, de nagyon szereti õt a gazdája és minden farkbillentésére igen büszke. A nagy testû kutyák, különösen a német dog és a dán dog tetszenek az Oroszlán jegyûnek, mivel ezek a hatalmas kutyák erõt sugároznak és tiszteletet parancsolnak. Ilyen fajta még a hazánkban egyre népszerûbb ír farkaskutya is. Az Oroszlán hölgyeknek javasolható még a csau-csau. Oroszlános megjelenése, attraktív és könnyen kezelhetõ bundája, és aktív természete igazán illeszkedik az Oroszán hölgyek temperamentumához. Az Oroszlán szülöttek kedvelik a szegecsekkel kivarrott, extravagánsabb nyakörveket és a piros mûbõr pórázokat.

A Szûz és kutyája
A Szûz szülött imádja a rendet és a fegyelmet, ezért az õ kutyája az, amelyikkel a téren a többi kutyás példálózni szokott: -Bezzeg a Szûz szülött kutyája! Az tudja ám a mórest!
Mivel a lakásának tisztaságára igen kényes – fõleg a Szûz férfi! – általában rövid szõrû és jól tanítható kutyát választ. A dalmata például nagyon jól illik hozzá, ezt igen gyakran választja is, mivel gyermekei is kedvelik ezt a 101 kiskutyából jól ismert állatot. A border collie szintén a Szûzhöz való, mert kiválóan tanítható és nagyon okos munkakutya. Jó társ még a Szûz férfiaknak a német juhász is, mivel a legjobb munkakutyák egyike, kiválóan tanítható és könnyedén veszi az összes munkavizsgát. A Szûz szülött kutyájának nyakörve és póráza általában természetes anyagból, tiszta, natúr bõrbõl van.

A Mérleg és kutyája
A Mérleg imádja a szépet. Uralkodó bolygója a Vénusz, így olyan kutyát választ, amely nem csupán okos, de reprezentatív megjelenésû is. A Mérleg kutyája általában kissé szertelen, de kedves jószág. A Mérleg szívesen szépítgeti, fésülgeti a kutyáját, közben kedveskedik neki, és társaságba, kutyafodrászhoz is szívesen hordja kedvencét. Hozzá illõ kutyafajták a yorkshire terrier, öntudatos, ám igen kedves kutya, ráadásuk szeret csatot hordani a hajában, amit fõleg a Mérleg hölgyek kedvelnek. A Mérleg szülött mindenféle szetterrel igen jó barátságot köt, az angol szetter és az ír szetter különösen illenek a mérleghez, mivel szívesen mozognak, és szeretnek szépek lenni, de jól érzik magukat a lakásban is. A Mérleg általában szép nyakörvet választ a kutyájának, finom anyagból készülõt.

A Skorpió és kutyája
A Skorpiók vagy utálják, vagy imádják a kutyát. Ha utálják, úgy az sem áll távol tõlük, hogy mérgezzék õket, vagy harcoljanak ellenük, ám ha a kutyaimádók közé tartoznak, akkor elõfordul, hogy egynél több kutyát tartanak. Gyakori, hogy kutyatenyésztõvé válnak. Mivel szeretik a pénzt, így menhelyet ritkán nyitnak. A Skorpiók kedvelik a harcosabb jellemû kutyákat és igen jó kapcsolatot tudnak kialakítani olyan ebekkel is, melyek csak egy gazdához kötõdnek igazán. Ilyen a dobermann, aki nagyon figyelmes, intelligens, és titokzatos, akárcsak a gazdája. A rotweiler is illik a Skorpió szülöttekhez, hiszen kiváló õrzõ-védõ fajta, aki egy gazdát ismer el. A huskey természetesen szintén a Skorpió szülöttnek ajánlható, hiszen titokzatos és nemes fajta. A Skorpió szülöttek általában korbácspórázt és fojtó nyakörvet vásárolnak a kutyáiknak, bár nem jellemzõ, hogy megütnék az állatot, hiszen erõs jellemû emberek és egy pillantásuk elegendõ hozzá, hogy a kutya viselkedése jó legyen.

A Nyilas és kutyája
A Nyilas szülött igen tisztességtudó és imádja a természetet. Többnyire van kutyája, vagy bizonyos abban, hogy életében valamikor tartani fog egyet. A Nyilas jegyûek tipikus állatbarátok, akik képesek kitartóan küzdeni a kivert kutyák jogaiért, több állatvédõ és állatmenhely tulajdonos is ebbõl a jegybõl kerül ki. Olyan fajtát válasszon, amelyik intuitív, szabadságszeretõ és hevesen tud szeretni. A Bernáthegyi például nagyon hasonló természetû, mint a Nyilas, bár elképzelhetõ, hogy a sebes észjárású nyilas inkább valami vidámabb jószágra vágyik. Olyankor válassza az újfullandit, vagy a belga juhászkutyát. Az újfullandi látszatra ugyan egy nagy medve de teli van függetlenségi vággyal, életkedvvel és igazi mentõkutya, akinek a szíve azért dobog, hogy megmentsen másokat. Ez igazán szimpatikus egy Nyilasnak. A Nyilas szülött kutyája inkább egy kendõt hord a nyakában, vagy egy madzagot, mint nyakörvet, és többnyire nem kötik õt pórázra. A Nyilas kutyája független, szuverén jellem!

A Bak és kutyája
A Bakot a munka élteti, néha túlzottan is munkamániás. Elég ritkán választ kutyát, ám hasonlóan a Szûz szülötthöz, õ is a kitûnõ nevelésre helyezi a hangsúlyt. Olyan kutyát keres, amely természetesen fajtatiszta, igen nagy önuralommal rendelkezik, imád dolgozni és nagyon de nagyon állhatatos. Mi is lehetne más választás, mint a filmekbõl és a rendõrségi regényekbõl olyan jól ismert Német juhász? A Baknak szinte nem is illik más kutyafajta, hiszen egyetlen olyan munkaszeretõ faj sincs még egy, ami olyan hûen tükrözné Bak szülöttünk jellemét, mint a Német Juhászkutya. A Bak szülött kutyája szájkosarat és rövidre fogott kiképzõpórázt hord, biztonságos láncbetétes bõr nyakörvvel. Kennelben lakik, vagy ki van kötve.

A Vízöntõ és kutyája
A Vízöntõ igen független, ezért nehezen adja a fejét kutyatartásra, hiszen az sok veszõdséggel jár. Ha már úgy alakul, inkább mûvészi értéket keres a kutyájában, valami szokatlant, valami különc megjelenésût keres, ami nem baj, ha feltûnõ, de barátságos legyen. A Vízöntõhöz igen jól illenek az agarak, különösen a hosszú szõrû és igen impozáns afgán agár, aki csak azt az embert fogadja el, akit õ jónak gondol. Ilyen a gazdája is. A Vízöntõ szülöttekhez illik még a pekingi palotapincsi is, mivel ezt a kutyust könnyû a gazdájának magával vinni a társaságba is. A Vízöntõ kutyája valami különleges anyagból – esetleg a gazdája által készített – pórázt és nyakörvet visel.

A Halak és kutyája
A Halak imádja a sportokat és persze a kutyákat. Legszívesebben minden gyámolításra szoruló kicsike állatot magához ölelne. Olyan, mint Szent Ferenc. Neki aztán édes mindegy, hogy ebünknek kiféle-miféle volt apja és anyja, hogy a távolabbi felmenõket már ne is keressük! A Halak szülött bizony elfogultan „keverék párti”. Meggyõzõdéssel vallja, hogy a keverékek sokkal okosabbak, gazdagabb érzelmûek és hálásabbak, mint a fajtatiszta társaik. A felkopott állú állatmenhelyesek legtöbbje Halak jegyû, hiszen szeretettel befogadják a kutyusokat, ám a gondozásukra már nem mindig tudják elõteremteni a pénzt. Jellemzõ, hogy a Halak jegyûnek több kutyája is van. A Halak szülött nem sokat tanítgatja a kutyáját, ezért ebe néha igen rendetlen, de imádni való imposztor lehet. A kutyus olyan pórázt és nyakörvet hord, amilyet éppen kapni lehetett, vagy amilyen a kivert állattal együtt érkezett, hisz gazdája nem fordít nagy igényt erre.
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kutyatartók horoszkópja

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » vas. márc. 12, 2006 5:41 pm

Olvastam, hogy a barátnõd szeretne kiskutyust, ezt a hírdetést ma rakták fel ide:

Két 10 hetes (egy szuka és egy kan) blauschimmel angol cocker spani baba várja új gazdiát, a kutyusok oltva, féregteleítve vannak. Fajtiszták, az apa törzykönyvezett. Akár ajándékba is, csak a kötelezõ kiadásokat kellene állnod. Jeletkezéseket emailban várom: agrosch[<@>]freemail.hu Adrienn
Avatar
Kicsi Nyuszi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » kedd márc. 14, 2006 12:00 pm

ezeket tegnap csináltam,gondoltam felteszem Kép
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » kedd márc. 14, 2006 12:01 pm

Együtt Kép
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: Pudi » kedd márc. 14, 2006 12:15 pm

Nagyon aranyosak a 2. képen! Nem láttam még így kutyikat aludni összebújva! :-)


Betti
Avatar
Pudi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » kedd márc. 14, 2006 12:24 pm

Édesek nagyon!
Látszik az összhang, az életben is ilyen kiegyensúlyozottak egymással vagy van néha nagy dirr-durr? :))
Avatar
Kicsi Nyuszi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » kedd márc. 14, 2006 12:33 pm

köszi!Álltalában igy alszanak
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Bonny&Jenny

HozzászólásSzerző: kiscsibe80 » kedd márc. 14, 2006 12:34 pm

Õk m indig ilyen jól kijönnek egymással!Egyszerse marakodtak még
Avatar
kiscsibe80
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron