bolha, összeszoktatás.

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

bolha, összeszoktatás.

HozzászólásSzerző: kato.zsofi » kedd aug. 17, 2010 9:37 am

Sziasztok!
Én ma kaptam egy 7 hetes szuka tacskó kiskutyát. Annyi a baj vele, hogy bolhás.Már befújtuk ilyen bolhairtóval, rengeteget meg is fogtunk, megöltünk, de biztos vagyok benne hogy maradt még. Első kérdésem hogy egy 7 hete pici kutyusnál hogy lehet megölni a bolhákat, mert tájékozatlan vagyok.
A másik pedig az, hogy van még itthon egy másik tacskó (ő kan) és már 5 éves (a felesége meghalt :roll: :| ) és úgy gondoltuk, mivel fajtiszta, hozunk neki egy másik lány kutyust. Na most azzal nem vagyok tisztában, hogy hogy tudom összeszoktatni a két kutyát. Ma már próbálkoztunk vele, a kan természetesen nagyon szagolgatja, csak félünk hogy megharapja (mivel kicsit emberevő). Remélem tudtok segíteni!
Előre is köszönöm: Zsófia :)
kato.zsofi

Re: bolha, összeszoktatás.

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd aug. 17, 2010 1:38 pm

Csak óvatosan szórjátok, mert a legtöbb szert nem ajánlják 7 hetes picire. Vegyetek olyan bolha ellenes cseppet (spot-on) ami rá való és nyomjátok rá a flakon tartalmát a gerincvonalra.
Ugyanigy a másik kutyának is, mert biztos hogy most ő is összeszed jópárat.
Vigyétek orvoshoz, mert oltásokat és ezzel egyidőben mindkét kutyának féreghajtót is kell kapnia!
Felügyelettel engedjétek őket össze minél hamarabb. Az emberevő tacsi nem valószínű hogy kutyaevő is. Egy normális felnőtt kutya a kölyköt nem harapja meg. Viszont ha a kölyök túl tolakodó, erőszakos, akkor megfenyítheti, ezt viszont hagyni kell! A kölyök így tanulja meg, hogy a felnőtt kutyával szemben mit szabad és mit nem. Ebbe ne avatkozzatok bele, csak legyetek ott. A kicsit soha ne kapkodjátok fel ha a nagy rámordul vagy odakap, inkább játékkal tereljétek el a figyelmüket.
Ami nagyon fontos: a felnőttet soha nem szabad összeszidni, pláne megverni azért mert a kicsi éppen visít valami miatt. Ha ezt teszitek, mindig utálni fogja a jövevényt, az meg vissza fog élni ezzel.
Rattler

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok