BOLHA BOLHA BOLHA :S

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

BOLHA BOLHA BOLHA :S

HozzászólásSzerző: maszatkutya » szomb. okt. 16, 2010 10:23 am

kérlek segítsetek nekem vagyis a kutyusomnak. szegény tele van bolhákkal, rengeteg van belőle... megfürdettük nem volt elég, visszafertőződött, utána kapott bolhanyakörvet, bolhaport, de semmi ezek csak szaporodnak. mi az a tuti kombináció amivel kiírthatom? mert már a lakásban is vannak... a frontline például a petéket is elpusztítja? vagy azért kell a fürdés? (sajnos ez elég nehézkesen megoldható mivel ugye lakásban lakunk :/) SEGÍTSETEK!
Avatar
maszatkutya
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szomb. okt. 16, 2010 10:10 am

Re: BOLHA BOLHA BOLHA :S

HozzászólásSzerző: livelygolden » szomb. okt. 16, 2010 11:13 am

maszatkutya írta:kérlek segítsetek nekem vagyis a kutyusomnak. szegény tele van bolhákkal, rengeteg van belőle... megfürdettük nem volt elég, visszafertőződött, utána kapott bolhanyakörvet, bolhaport, de semmi ezek csak szaporodnak. mi az a tuti kombináció amivel kiírthatom? mert már a lakásban is vannak... a frontline például a petéket is elpusztítja? vagy azért kell a fürdés? (sajnos ez elég nehézkesen megoldható mivel ugye lakásban lakunk :/) SEGÍTSETEK!


Boltban kapható bolhanyakörvek, különféle bolhaporok semmit nem érnek.

Csináld így végig:
1. fürdesd meg bolhairtó samponnal.
2. utána egy nappal tegyél rá vmilyen Spot on-t (ne Frontline-t!) Advantix, vagy vmi erősebb cseppet.
3. dobj ki minden pokrócot, és olyan dolgok a környezetéből, amiben a peték elrejtőzhetnek. Környezetet is fertőtlenítsd le, vannak bolhairtó spray-k, amik jók ilyenre (ha jól emlékszem a Frontline-é ilyen)

A csöpögtetős spot on-ok nem hatnak azonnal, várni kell 1-2 napot. Ha nem akarsz csepegtetni 3-4 hetente, akkor rakj rá majd állandóra nyakörvet (azért ne ezt használd azonnal, mert azok bár tartósabb határúak, több idő kell, mire szétoszlik annyira a kutyán, hogy teljesen védjen).
Ami nyakörvből hatásos: Kiltix és Scalibor. Árban drágább, mint a párszáz ft-os készítmények, de biztos a hatásuk fél évig, kullancsra is.
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Re: BOLHA BOLHA BOLHA :S

HozzászólásSzerző: kanna11 » kedd okt. 19, 2010 9:35 am

Én is azt tudom ajánlani, hogy mindenekelőtt fürdetés, majd valamelyik cseppentős szerrel kend be, de mindenképpen ki kell takarítanod otthon, ha van a kutyusnak fekhelye azt is most ki vagy cseréld le, és a lakást fújd körbe bolhaírtóval, én ilyen esetekben az Insecticide 2000 nevű sprayt szoktam használni.
Hosszúváton pedig mindenképpen a nyakörvet ajánlanám, én Scalibort használok az jó kullancs és szúnyog ellen is.
Avatar
kanna11
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: kedd szept. 21, 2010 9:43 am


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég