A szobatisztaság

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: tide5 » pén. szept. 25, 2009 11:02 am

Szia Ildikó!
4 hete van nálunk. Engem jelöltek ki falka vezérnek otthon. Kint vagyok a gyerekekkel én is. \"Nem szabad\" ezt szoktam neki mondani. Azt vezsem észre kicsit akaratos, de imádni való. Sajnos a kisfiam nagyon nyúzná, húzná és ez nem tetszik természetesen a kutyának és van amikor ezért is odakap a kezéhez. De a legtöbbször nagyon elvannak, követi mindenhova Martint, leül ha Õ is, ha motorozik megy utána, nem bántja ha eszik. Sõt Martin evett a kutya táljából amit benne hagyott.
Az a szokása, hogy amint meglát, felvonyit, meg vakkant, addig míg meg nem simogatom. Jó mély rekettes hangja van.
Sokat tudok róla beszélni, ez látszik is gondolom.
Avatar
tide5
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:49 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Sandan » szomb. szept. 26, 2009 6:29 pm

Szia Edit!

Akaratossággal várd meg a kamaszkort... :-) Ha felvonyít, vagy vakkant, akkor ne vegyél róla tudomást, akkor menj oda hozzá, ha te úgy gondolod, hogy odamész. Érted? :-) Ha ilyenkor ki tudja magának vívni a figyelmet, akkor mindenkit el fog \"tiporni\", hogy a közeledbe férkőzzön. Te vagy a falkavezér, te döntöd el, hogy mikor van simi.

Nekem egy 1,5 éves labradorom van, azokat a tippeket tudom megosztani veled, amiket mi is átéltünk. Történetünket a \"Tigris mindennapjai\" topic-ban olvashatod a Büszke gazdik rovatban. A kis lurkóhoz meg nagyon sok kitartást, türelmet, és következetességet kívánok. Írd meg a fejleményeket mindenképp! :-)
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: tide5 » kedd szept. 29, 2009 1:55 pm

Ildikó
A következetességet mindenképpen szemelõtt tartom. Mindig felhívja magára a figyelmet. A ruhákat terigettem ki, amikor hozta a szájában a teniszlabdát, amivel játszani szoktunk, és úgy vonyított nekem. Mondtam neki, hogy \"most nem Nico\". Abba hagyta, de nem ment mellõlem.
Majd írok még, hogy haladok.
Avatar
tide5
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:49 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Miccu » hétf. nov. 02, 2009 10:55 am

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Van egy kis 9 hetes foxi szuka kutyám, akit most kezdtünk a szobatisztaságra nevelni.
Nem türelmetlenségbõl írok, hiszen tudom, hogy ez a folyamat nem fog egy hét alatt végbe meni, csak van egy jelenség amit nem értek.
Hiába viszem le 4 óránként (éjszaka is) a kicsit dolgot végezni, nagyon sokszor elõfordul, hogy a szemünk láttára a saját fekhelyére piszkít. Ezt miért teszi? A kutya elvileg tiszta állat, nem pisil a fekhelyére. Fusztrált lehet valami miatt?
Egyébként kiegyensúlyozott boldog kiskutya ezért nem értem ezt a dolgot. Elõre is köszi!
Avatar
Miccu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. nov. 02, 2009 4:13 pm

Szia

Valóban nem szoktak a fekhelyükre piszkítani, valami összezavarodott kicsit a fejében. De még semmi baj, csak kicsit másként csináld.
Egyben a 4 óra sok a 9 hetes kicsinek. Inkább ahhoz igazodj, hogy kora reggel amint a szemetek kinyílik, azonnal vidd le. (a gyerekeim ezt igen sok évvel ezelõtt ugy csinálták, hogy a melegítõ és a télikabát ki volt készítve és azt a pizsama tetejére húzva 6 órakor felváltva rohantak a kutyával. Csak annyi idõre amig pisil. Aztán játszik, mocorog enni kap, ezután azonnal -már konszolidált körülmények között- lehet menni. Ha ebbõl a másodikból felmentek, utána minden alvás és evés után azonnal vinni kell annyi idõre amig sikerül valami. Este lefekvés elõtt a lehetõ legkésõbb utoljára. Az nem nagyon jó hogy éjjel is kiviszed, mert rögzõdhet hogy éjszaka nem muszály csöndben nyugodni.De
ha nagyon belendül a játékba akkor is elõfordulhat.
Ilyen korban kb 1 hétig az egyik szemed mindig legyen rajta, bármit is csináltok. Ha látod hogy gyanúsan viselkedik, abbahagyta amit csinált, forog-szagol, akkor azonnal kapd fel és vidd. Amikor azt látod hogy elkezd pisilni a fekhelyére, akkor is azonnal felkapni, mondani hogy fúj, nem szabad, és futni lefelé. Ettõl az inger elmúlik (valószínûleg), kint lerakod és megvárod hogy visszajöjjön az inger. Ott aztán lehet dicsérni, jutalmazni.
Általában ha nagyon figyelsz, következetes vagy, akkor sem hagyod rá ha már csorog, akkor 2, max 3 hét alatt túllesztek a nagy okosodáson.
Tehát ne az órához igazodj hanem a kiskutya igényéhez. 1 hónap múlva már látni fogod hogy nem kell annyira rohanni, kibírja míg felöltözöl.
Éjjel lehet baleset ebbõl, rövid idõre esetleg tegyél a fekhelye mellé egy \"beszagosított\" pelenkafélét, talán oda fog menni.
Na jó hosszú lett, már régen foglaltam így egybe a dolgot, remélem sokan elolvassák.

Éva
www.tancoslabu.hu
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Miccu » kedd nov. 03, 2009 10:03 am

Szia Éva!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Remélem mihamarabb beállnak nála a dolgok.

Kata
Avatar
Miccu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd nov. 03, 2009 6:09 pm

Csak nyugodtan, türelmesen és következetesen. Utólag már ne foglalkozz a balesetekkel, ha mégis akadnak, mert nem érti. Csak akkor lépj, ha éppen elkaptad a pillanatot. Ezért mondom hogy a szemed sarkából állandóan figyelni kell.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: lindasz » vas. jan. 03, 2010 3:32 pm

MI 8 HETESEN HOZTUK EL CHERRYT ÉS RÖGTÖN ELSÖ PERCTÖL A TERASZON TETTEM LE A PELUSÁT, ÉS MINDIG ODA VITTEM KI. ÉJSZAKÁNKÉNT DOBOZBA TETTEM AZ ÁGYAM MELLÉ , ÉS IGY VISSZA TARTOTTA REGGELIG, MIVEL MAGA ALÁ NEM AKART CSINÁLNI.TERMÉSZETESEN HA NYÜSZÖGÖTT FELKELTEM ÉS KIVITTEM A TERASZRA A PELUSÁRA HAJNALBAN IS. MONDHATOM NAGYON GYORSAN SZOBATISZTA LETT 3 HÓNAPOS KORA KÖRÜL. VOLTAK NÉHA BALESETEK ,DE MINDIG SIKERÜLT ELKAPNOM OLYANKOR ÉS NAGYON LESZIDTAM, ÉS TUDTA IS MIÉRT ....
ELEINTE SOKAT KELL FIGYELNI ÉS RÖGTÖN VINNI A PELUSRA HA LÁTJUK HOGY NYUGTALANKODIK. AJÁNLOM MINDENKINEK AKINEK VAN TERASZA ODA SZOKTASSA MERT NAGYON HAMAR MEGFOGJA SZOKNI . MOSTMÁR VELEM ALSZIK A SZÖNYEGEKET LETETTEM ÉS MEG SEM FORDUL A FEJÉBE HOGY BE PISILJEN VAGY KAKILJON , ÉS ÉN IS TELJESEN NYUGODT VAGYOK VELE SZEMBEN, MÁR 5 HÓNAPOS ÉS MONDTHATOM 4 HÓNAPOS KORA ELÖTT MÁR TELJESEN SZOBA TISZTA VOLT.Kép Kép Kép
Avatar
lindasz
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:49 pm

Re: A szobatisztaság

HozzászólásSzerző: adriennmilo » kedd okt. 02, 2012 11:25 am

Sziasztok, 4 hónapos mini yorkiem van, sajnos még hiányzik egy oltása így nem merem utcára vinni, pisilni már megtanult újságpapírra, szerintetek hogyan tanítsam meg hogy az utcán végezze el a dolgát (természetesen miután megkapta az utolsó oltást)? A felkapom és rohanok téma nem fog menni, mert a negyediken lakunk és liftel közlekedünk. Légyszi segítsetek! :roll:
Avatar
adriennmilo
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: kedd okt. 02, 2012 11:09 am

Előző

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég