A kutyák szívverése

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

A kutyák szívverése

HozzászólásSzerző: Tündi » szomb. ápr. 29, 2006 6:29 pm

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy a kutyáknak miylen a szívverése. Ugyanolyan \"relatíve\" állandó ritmusú, mint egy emberé? Most nem a hasonló vagy ugyanolyan vérnyomásra és pulzusra gondolok, egyelõre csak arra, hogy a ritmusnak elvileg nem lenne szabad megszakadnia, ugye?

Azért kérdezem, mert Maszatnál anyu figyelt fel arra, hogy egy pillanatra megszakad a ritmus. Most néztem meg én is, és kicsit aggódni kezdtem. Kb. 3-4-szer ritmusban van a szívverése, aztán egy kicsit nagyobb a szünet, mint korábban. Nem mondanám, hogy teljesen kimarad egy szívdobbanás, de eltolódik az elõzõ ritmushoz képest. Ráadásul mondom, nincs is egy állandó szám, amely után ez van. Hol 3, hol 4, idõnként 5 vagy 6 szívdobbanás után van az elõlõeknél hosszabb szünet... és ez nyugalmi helyzetben. Szerintetek ez normális? Kedden tervezem felhívni Maszat dokiját, de gondoltam, addig is megkérdezlek benneteket.
Avatar
Tündi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Re: A kutyák szívverése

HozzászólásSzerző: nemsokmaradt » pén. jan. 07, 2011 4:00 pm

Üdv.Az én 1 éves Staffimnak is kihagy a szíve,de a bnőmék boxerének is.Ha nem ver össze-vissza,hanem ritmusosan hagy ki,akkor nincs vele gond.Ez az állatorvosunk véleménye.De azért kíváncsi lennék más hozzászólásra is.
Avatar
nemsokmaradt
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: pén. jan. 07, 2011 3:44 pm


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég