A Beagle

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: peva » vas. feb. 15, 2009 10:07 am

Szia Gabi!

A beagle tipikusan az a fajta amelyik kivancsisagbol felmaszik a galeriara. A beagle vadaszkutya es egy igazi kis felfedezo :D Persze kovetkezetesseggel elerheted amit akarsz, de nagyon keel vigyazni, mert o az aki tenyleg egy pillanat alatt atveszi az uralmat... Nagyon intelligens es jo problemamegoldo kepesseggel rendelkezik :D

Amit en javasolnek: abba a szobaba ne mehessen be. Mar az elso naptol kezdve TILOS legyen neki belepni a szobaba. Amikor nem vagytok otthon zarjatok be az ajtajat. Neked mint (remelhetoleg) falkavezernek jogod van kisajatitani teruleteket, ahova o nem lephet be. Ha ezt az elejetol fogva igy csinaljatok elkerulhetitek a bajt. Amugy az elejen valoszinuleg nem nagyon fog tudni a lepcsore maszni, meg nem is ajanlott kiskorban a sok lepcsozes, szoval van idotok raszoktatni, hogy oda neki nem szabad menni. De nagyon fontos, hogy nincs kivetel, soha ne hivjatok be oda, ha az ajtohoz megy akkor rogton nem parancs...

Nalunk Csoki nem johet be a haloba. Elso naptol fogva igy van, es ez neki ezert igy termeszetes. Valamelyik nap jatek kozben a labda begurult a szobaba es Csoki ott ult a kuszobon es nyuszitett amig en ki nem hoztam onnan. Amit nem szabad azt nem szabad :D
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Slygirl » vas. feb. 15, 2009 10:38 am

Sziasztok! Még új vagyok itt, de szeretnék kicsit bemutatkozni. 18 éves vagyok, és van egy 5 hónapos kislány beaglem. :)
Lenne 1-2 kérdésem. Szerintetek mindenképp feltétel a kutyaiskola ahhoz, hogy a kutyám jól nevelté váljon? Jelenleg se idõm se pénzem kutyaiskolára. Nyáron el tudnám vinni, de szerintetek érdemes? Beszéltem pár gazdival (akinek nem beagle-je van), szerintük nem sokat ér az iskola. Tudnám itthon tanítani klikkerrel? Kép
Õ itt a kutyusom, Nina :)
Van egy társa, egy 5 éves fiú westi (Bendegúz)
Avatar
Slygirl
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Ördög » vas. feb. 15, 2009 10:56 am

Szia Nikolett!
A Beagle tanításához pedig sok időre és türelemre lesz szükséged,főleg ha 5 hónapos koráig csak \"úgy volt\",és azt tette amit ő akar.Még nem késő tanítanod de már kicsit nehezebb dolgod lesz.
A klikkerrel előbb neked kell megismerkedni,aztán taníthatsz vele,mert nem egy csodafegyver,hanem a jutalmazás helyett használatos és a reakció ideje a legjobb hisz szinte abban a pillanatban jutalmazzuk vele az ebet amikor arra szükség van.Röviden előbb ismerkedj meg a használatával,aztán ismertesd meg a kutyával:)
Ennél a fajtánál jutalmazással,dicsérettel és főleg következetességgel sok mindent és gyorsan ellehet érni.
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Ördög » vas. feb. 15, 2009 11:24 am

Szia Gabriella!
Mennyi az esély,hogy felmegy a lépcsõn?
Erre én mérget mernék venni:)
Mivel szeretnek az ember közelségében lenni,állandóan a nyomodban lesz mint egy árnyék.
A meredek lépcsõzés nem ajánlatos még felnõtt korban sem,a porckorong sérv kialakulásához vezethet!
Tehát javaslom a lépcsõ elejére egy ajtót rakass fel ami megakadályozza a feljutását,mert nem fogod neki megtanítani pillanatok alatt,hogy ez tiltott terület.
Ellenkezõ esetben azt fogjátok játszani:Hogy kiér fel a lépcsõn hamarabb.Ez jó játék de szerintem te hamarabb megfogod unni.
Egyébként hihetetlen dolgokra képesek a cél elérése érdekében vagyis \"önálló probléma megoldó\" képességgel rendelkezik,ami a munkájához elengedhetetlen de a gazdának nem mindíg válik elõnyére.
Úgy kezeld a helyzetet,mint amikor az gyerek járni tanul és egyre feljebb kell pakolni a számodra értékes dolgokat,és megközelíthetetlenné a számára veszélyeseket.
Ellenkezõ esetben sok bosszúságot fog okozni,hisz õ nem tud külömbséget tenni,hogy most ez nem a rágókötele hanem egy hosszabbító vagy épp nem a õ játéka van a szájában hanem épp a mobilod és nem a gumilabdáját(ez mindig tömör legyen) rágja hanem a kedvenc cipõdet.
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: peva » vas. feb. 15, 2009 1:01 pm

Szia Niki!
A kutyaiskola nem feltetele annak, hogy a kutyad jol nevelte valjon, ha van tapasztalatod es erzeked a kutyak kepzesehez. Ez azonban nem olyan egyszeru mint gondolnad. A kutyaiskola tobb dolog miatt is fontos. Az egyik dolog a megfelelo szocializacio, hogy a kutyusod megismerkedhessen mas kutyakkal, megtanulja hogyan viselkedjen kesobb a kulonbozo helyzetekben. Masreszt neked is fontos, hogy elsajatitsd a modot hogyan foglalkozz a kutyadal, hogyan ertesd meg vele mit szeretnel. A Bearle vadaszkutya, olyan intelligenciaval, ami igenyli hogy folyamatosan feladatokkal kossek le… kulonben a fejedre no es orssz vege lesz a dolognak. A kutyaiskola egy olyan hely, ahol egyutt tanulhattok es dolgozhattok, szorosabba valik a kapcsolat kettotok kozott.
Addig is amig nincs megfelelo anyagi hattered, hogy kutyaiskolaba menjetek, javaslom, hogy olvass minel tobbet. Ajanlom Fennel:Kutyapszichologia c. konyvet (ha gondolod elkuldom emailben) es a www.kutyapszichologia.hu oldalt, ott sok mindenrol olvashatsz tobbek kozott a klikkerrel valo tanulasrol is.

Udv: Eva
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Gabiee » kedd feb. 24, 2009 6:21 pm

Köszönöm a segítségeteket! Áprilisban hozhatom haza a kiskutyát, már naggyon várom :)!!!
Avatar
Gabiee
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Ördög » hétf. márc. 02, 2009 9:49 pm

Szia Éva!
Ezt fõleg csak a te kedvedért.
Beagle pankrátorok 7.hetesen Kép de vannak még friss képek az \"életképek B alom\" menüpontban.
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Ördög » hétf. márc. 02, 2009 9:54 pm

Fussunk,ez a hang olyan ismerõs... Kép
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: peva » kedd márc. 03, 2009 9:40 am

Szia Laci!

Nagyon imadnivalo kis ordogok!!Gyonyoruek!

Koszonom szepen! Maris szebb lett a reggel!
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásSzerző: Sabrina93 » szer. márc. 04, 2009 9:01 am

Sziasztok!Nekem is van egy aranyos kis Beagle kutyusom, 6 honapos, nekem is sok a gondom vele, allandoan fel ugral rank sokszor harap is, nem fogad szot legtöbbször akar egyedül beszelgetnek, ha setalni indulunk annyira örül,hogy nem tudom ra adni a hamot, utközben ha egy jarokelö elöttünk jön vagy megy ugatni kezd,hiaba mondok neki barmit,seta közben törtenik am de eleg gyakran, hogy egyszerüen le ül vagy lefekszik a földre es nem akar mozdulni, nem tudom sokszor mi tevö legyek, ki-ki hoz a sodrombol, bantani termeszetesen nem szeretnem, MI lehetne a megoldas???Es volna meg egy kerdesem: milyen kortol szabad lepcsöt jarnia?
Avatar
Sabrina93
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég