6 hetes kiskutya!

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Re: 6 hetes kiskutya!

HozzászólásSzerző: csatosbambi » szer. júl. 14, 2010 8:49 am

Sziasztok! :)

Úgy látom, hogy manapság mindenki 6 hetesen hozza el kölyköket! Az a baj, hogy vannak olyanok, akik szeretnének minél hamarabb túladni a kiskutyákon. Én is csak 8 hetesen szerettem volna elhozni a kicsi Lucky-t, de mikor megláttam, hogy milyen körülmények között tartják, biztos voltam benne, hogy egy percig sem akarom, hogy még 2 hétig ők gondoskodjanak róla. :? Nem részletezném a körülményeket! :?

Nálunk, mivel elég kicsin hoztuk el, volt egy kicsi "barna maci", de már megtanulta, hogy bent nem szabad, és jelez ha ki szeretne menni, mikor éppen bent van. Nagyon okos kis kutya. :D
Lucky egész nap kint játszik a cicával, és más egyéb játékokkal amiket kapott, remekül érzi magát kint, viszont ha mi bejövünk akkor egy idő után ő is szeretne bejönni.

Próbáltuk hogy nem engedjük be, hogy szokja hogy neki kint van a helye. Egy kicsi nyüszítés után megsajnáltuk és beengedtük. Van egy gyönyörű kutyaólja, viszont az ég világon semmiért sem hajlandó bemenni. Ha labda van bent vagy étel akkor sem. Még a cica miatt sem megy be ha az bent van az oljában, pedig a cica mindent visz!!!! :? nem tudom hogy hogy lehetne rávenni hogy kint maradjon az oljában. Vagy legalább kint úgy hogy senki nincs vele. Tudom, hogy elég kicsin hoztuk el, és éppen ezért ragaszkodik ennyire, de kinövi ezt? Hogy tudnánk végleg kiszoktatni?

A melegtől ő is ki van. Reggel és este a hűvös miatt nagyon élénk és játszik mindennel, viszont a nagy melegben pedig lustizik. Általában ilyenkor bejön, mert nálunk elég kis területen van hűvös hely az udvaron. Mikor beér a lakásba, mindig a fürdő felé veszi az irányt, mivel ott a kő elég hűvös. :D
A fürdetést remekül bírja! Imád fürdeni! Az első alkalommal még kicsit vonakodott, de a másodikat már nagyon élvezte! Az esti locsolást, meg egyenesen imádja! Olyankor mindig a lábunk alatt van, ott ugrál körülöttünk, és játék után pedig a vizes fűre vagy betonra fekszik le pihegni! :)

Mi Komárom-Esztergom megyében, Császáron lakunk, Kisbér és Tatabánya között, nagyon jó környezetben. Rengeteg zöld vesz körül minket, úgy mint erdők és rétek. A friss levegő pedig csak ráadás! :)
Egyik tápról sem hallottam még amiket leírtatok, és nem is láttam a közelben sehol Fressnapf-ot vagy ALpha-t. ( Lehet hogy rossz helyen kerestem?) Elég sokszor járok mostanában állateledel boltba, de még sehol se láttam ilyet. Azt hiszem, hogy a gyártó felhívása lesz a legjobb, ahogy tanácsoltad! :)

Köszönöm a válaszokat nektek!

Ui.: Callisto, azt hiszem tényleg rokon lelkek vagyunk. :)
Avatar
csatosbambi
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: vas. júl. 04, 2010 7:46 am

Re: 6 hetes kiskutya!

HozzászólásSzerző: Callisto » szer. júl. 14, 2010 9:50 am

Szia csatosbambi!

Nem Császáron, hanem Csákváron lakom, nem messze Tatabányától :) . Elvileg Tatabányán van olyan bolt, amit keresel: http://www.fressnapf.hu/aruhaz_kereso.html
Avatar
Callisto
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: vas. júl. 11, 2010 4:29 pm

Re: 6 hetes kiskutya!

HozzászólásSzerző: csatosbambi » pén. júl. 16, 2010 8:35 am

Szia Callisto!

Én lakom Császáron! :D Akkor megnézem Tatabányán! köszönöm! :D
Avatar
csatosbambi
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: vas. júl. 04, 2010 7:46 am

Re: 6 hetes kiskutya!

HozzászólásSzerző: Callisto » pén. júl. 16, 2010 10:29 am

Szia csbambi!

Én lakom Császáron! :D
Nem én? :D :D Csak azért írtam, mert nem elég, hogy hasonló problémákkal kell megküzdenünk kutya ügyben, még a lakhelyünk is hasonló hangzású :) .
Majd írd meg milyen a tatabányai bolt, Székesfehérváron is van, majd én is elmegyek valamikor megnézni, de most nem sürgős, bőven van táp, van póráz-nyakörv, és exspot is bolha-kullancs-szúnyog ellen.
Avatar
Callisto
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: vas. júl. 11, 2010 4:29 pm

Előző

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég