6? 8? 10 hét?

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:6? 8? 10 hét?

HozzászólásSzerző: Nóra » csüt. ápr. 06, 2006 10:37 pm

Kicsit lassan írtam, kijelentkezett a nevem :D

Nos, akkor összefoglalnám a mondanivalómat:
6-8-10 hét, szerintem teljesen mindegy. A kutyának mindenképpen jót tesz ha az anyjával marad, de ellenkező esetben azt tartom legmegfelelőbbnek, ha minél hamarabb találkozik más kiskutyákkal.
Jó gazdi, jó barátok, jó kaja, pia, sok sok sok szeretet és törődés, és rengeteg türelem. Ez kell a kutyusoknak. Hiába ez a vita, a többi fórumos témából csak az derül ki, hogy mindenkinek tökéletes kiskutyája van :) És ez a lényeg :)
Nóra

HozzászólásSzerző: barikitti » pén. ápr. 07, 2006 7:09 am

Szép jó reggelt all!
nagyon helyes h ennek a témának uj topic van.
De a vélményem mit sem változik..az elválasztás az tenyésztõtõl függ a legjobban és ugy gondolom h legjobb belátásuk szerint cselekszenek.
Aki nem tenyésztõ vagy inkább nincs tapasztalata csak a saját elfogult állatszeretetébõl fakadóan mond dolgokat ...nos az inkább ne mondja
mint írtam a hozzánemértés butaságokat szül..
olyan mértékben h már a vita nem vita hanem veszekedésbe ment át
Ha nemtudjuk elfogadnia másik véleményét akkor nem kell ráerõltetnem az enyémet.
Kiskutyát milyenkor kell elválasztani amamától?
6-10 hetes korig, tudomásom szerint.
és nem olyan sörnyõ ha az ember egyidõsebb kiskutyát hoz haza mint pl 4-5 -6-7 hónapos vagy akár több éves.

Hiszen a menhelyrõl otthonra lelõ állatok sem \"fiatalok és kölykök\"
csak ennyi
Kriszti
barikitti

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » pén. ápr. 07, 2006 9:17 am

Krisztina!

Senki nem mondta, hogy szörnyû, ha idõsebb kutyust hozunk haza. Anyumék yorkie-ja 9 hónaposan került hozzájuk.

Esetleg akinek nincs tapasztalata (mint pl nekem) hogy milyen amikor 8-10 hetesen kerül hozzánk a kutya... lehet akkor sokkal jobban viseli az egészet, de mivel nekem nincs viszonyítási alapom, ezért nem is mondjom, hogy baj, ha tovább ottmarad.

Én csak annyit tudok, hogy egy percnyi gondom nem volt a kutyámmal, mióta hazahoztuk.
Bár sztem ehhez az is hozzátartozik, hogy miután hazahoztuk, 1 hetet próbáljunk meg akár felváltva is együtt lenni vele, mert így könnyebben tud alkalmazkodni.
Lehet ha sírt volna, azt mondanám, hogy a 2. kutya késõbb jöjjön hozzánk (3 hónaposan fog idekerülni valószínûleg, majd akkor ugrik a majom a vízbe!).
Kicsi Nyuszi

HozzászólásSzerző: Pudi » pén. ápr. 07, 2006 9:29 am

Sziasztok!

Mi Hanót 6 hetesen hoztuk el. Lehet hogy ráértünk volna késõbb elhozni, mert mint kiderült nem jött le neki az egyik heréje.
Persze amíg nem volt nálunk, rendszeresem látogattam és szinte mindennap beszéltem a tenyésztõvel is, aki praktikus tanácsokkal látott el.
Pudi

HozzászólásSzerző: barikitti » pén. ápr. 07, 2006 9:51 am

hello Csilla!
nekem a elsõ kutyom egy óriás snaci volt akit 4 hónaposan hoztuk haza és 15 évig volt velem és a családommal.
Köv héten egy 5 hónapos kis airedale kislány boldog gazdija leszek :)). Nem ítélem el ne h félre értsen vki. csak nekem így jobb ha idõsebb egy picit :).
Na most mennek meloba :(
Üdv Kriszti
barikitti

HozzászólásSzerző: Mustyi » pén. ápr. 07, 2006 12:35 pm

Sziasztok!

Én a 6-7 hetes kort csak azért tartom ideálisnak, mert nekem ez bejött már:-)
Imádom a kutyámat, és ugyanígy akarom imádni a másikat is.

Véleményeket, tapasztalatokat szívesen fogad az ember, csak az egy kicsit sértő ha a másik hozzászólását egy másik ember marhaságnak ítéli, holott nem is biztos az ő szava szent!

Kriszti!

Neked az vált be, ha idősebb kutyust veszel, nekem a 6 hetes. Szerintem mindenki a saját tapasztalatából indul ki. A lényeg úgyis az, hogy szeressük!
Mustyi

HozzászólásSzerző: Mustyi » pén. ápr. 07, 2006 12:45 pm

Az előző topicban egy kérdésre válaszoltam, ami szerintem elfogadható volt!!!!

Még hozzá tettem, hogy én mikor hozom el a picit, persze senkire nem erőltettem ezt a nézetet!!!!!!

Juhász Györgyné szóljon hozzá nyugodtan a témához, hogy ő hogyan látja, de úgy hogy a másikat ne bántsa meg, majd a kérdező mérlegel és dönt!

Nem kell ezen vitázni!!!!!
Mustyi

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. ápr. 07, 2006 3:25 pm

Pudi!

Hogy érintett Titeket, hogy nem szállt le a heréje?
Többek között ez is a későbbi elhozatalt támasztja alá.
Jobban észre lehet venni ha valami nincs rendjén. Nálam, amikor chipezünk vagy tetoválunk mindig át van nézve minden kölyök. Egyszer előfordult, hogy a tetováló 2 hétig figyelt egy kisfiúmat a heréje miatt, és csak akkor adta ki a törzskönyvét amikor már biztos volt.
Ha törzskönyvvel és rendes áron vettétek, akkor kérhettetek volna kártéritést, vagy a műtétet illik ilyenkor megtériteni.

Örülök, hogy vannak köztetek olyanok, akiknek tudtam segiteni.

Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. ápr. 07, 2006 5:05 pm

Szia Gyula!

Reméllem, hogy ide találtál.

Eddig nem arról szólt a vita, hogy fizikailag mikor tud a kölyök az anyja nélkül megélni.Mentális dolgokról volt szó.

Nálam másként van, nem akkor adom amikor vinni akarják. Ha kiválasztott valaki egy kölyköt, de az még nincs 8 hetes, akkor leelőlegezheti és visszajön érte. Ha nem látja be, hogy mentálisan még nem elég érett a kölyök, akkor nálam nem fog venni.

Juhász Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: totóbaby » pén. ápr. 07, 2006 6:55 pm

Kedves J Gyné Éva!

Érdekelne a véleményed a szobatisztasággal kapcsolatban. A kis westiemet 7 és fél hetesen hoztam el, most 3 hónapos. Ott a mamival és a tesókkal szalma ágyon aludtak, igy oda pipiltek és kaksiztak ahová akartak. Mi társasházba lakunk és csak az elõttünk lévõ füves területre tudjuk levinni. Benn a pelust alkalmazzuk, az elég jól bevált, bár néha még ott is akadnak problémák, de kinn nem akar csinálni semmit. Hiába visszük le neki a szagmintás pelust, nem csinál semmit. Bezzeg amikor feljövünk, van kaka meg pipi is. Szerinted mit kellene tennünk? Hiába kaja után megyünk, akkor se semmi....
totóbaby

Következő

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok