10 hetes Francia bulldog

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

10 hetes Francia bulldog

HozzászólásSzerző: Ízisz » szer. márc. 26, 2008 9:38 pm

Sziasztok!

van egy 10 hetes francia bulldog kiskutyám, már az elsõ két kötelzõ kombinált oltást megkaptam. A többi még hiányzik. Az állatorvos azt mondta, hogy amíg nem kapja meg a többi 3 kötelezõ oltást is, nem vihetem ki az utcára és emberek közé sem. Teljes karanténban kell tartanom, hogy nehogy valami fertõzést összeszedjen. Mivel ez egy kicsit nehéz így nekem, kérdésem a következõ:
- Tényleg így van ez, hogy nem mehetek ki vele, mert így soha nem lesz szobatiszta. Kérem akinek volt hasonló esete, problémája írjon nekem.
/ sürgõs /
Együttmûködéseteekt elõre köszönöm!!! Kép
Ízisz

Válasz/Re:10 hetes Francia bulldog

HozzászólásSzerző: agi112 » szer. márc. 26, 2008 9:56 pm

szia Kriszti

igen ez igy van és jobb ha be tartod mert valami fertőzést össze szedés akkor többe kerül a leves mint ahús sajna ezt azidőt minnden kutya tulajnak kikell birnija még a saját kertel rendelkezőknél is vezsélybenn lehet és be kll artani nem ezen mulik hogy szoba tiszta lesz e vagy sem az már a gazdin mulik hogy hogy és mikép foglalkozik a kutyussal
egyébként meg nagyo szép a kis drága mi a neve,?
agi112

HozzászólásSzerző: livelygolden » szer. márc. 26, 2008 9:58 pm

Szia Krisztina!

Az igaz, hogy amíh nincs meg az elsõ 5 oltás, addig védtelen a betegségekkel szemben. DE: azt nem lehet csináli, hogy addig nem viszed le!
Több szemport is van:
Egyrészt ugye ha lakásban van, akkor a szobatisztaságra szoktatást se tudod elkezdeni.
A szocializáció nagyon fontos, ez már elindult és ha 3.5 hnapos koráig ki se viszed a kutya burokban nõ és ez teljesen megzaravja a késõbbi fejlõdését...

Az, hogy emberektõl el kell \"zárni\", teljesen érthetetlen számomra. Más emberekkel már korán ismerkednie kéne. Õk csak annyira \"veszélyesek\" számára, mint ti. Tehát tõlük is csak annyi kaphat el, amennyit ti is bevisztek a cipõtökön.
Más kutyák társaságába is lehet már vinni, sõt kell is. Csak találni kell olyan kutyusokat, pl. kölyöket, vagy más ismerõst, akinek biztosan megvannak az oltásai és és nem kaphat el tõlük semmit se!

Amivel vigyázni kell, az a terület, ahova leviszed a kutyust. Pl. érdemes elkerülni az olyan helyeket, ahol kóbor kutyák, macskák lehetnek, mert az ilyen talaj fertõzött lehet és elkaphat valamit.

Úgyhogy én mindenképp azt ajánlom, keressetek vmi elhagyottabb helyet és oda járjatok ki!

Én a goldenemmel 8 hetes kortól jártam terepre és szépen fejlõdött ilyen téren, betegségek elkapása nélkül:-)
livelygolden

HozzászólásSzerző: agi112 » szer. márc. 26, 2008 10:05 pm

kobor kutyák smacskák szinte minndenhol vannak nincs streil környezet talán épp ezért kéne várni 2 hetet még ki lehet birni durván 3,5 honapos korára meglezs már minnden oltása ha idáig kibirta most ez a két hét sem lesz hosszu és még ez után is bőven tud szocializálodni

Dóri egyébként lehet neked idáig szerenséd volt de azér tudod hogy egy 2 honapos kutyával te is kockáztatsz ha terepre viszed amugy mega francik sokkal kéyneseb fajta mint a goldi meg más az is ha saját kertedbenn ki engeded h atudod hoygnemjárnak be idegen állatok
agi112

HozzászólásSzerző: livelygolden » szer. márc. 26, 2008 10:08 pm

Hát nem tudom Ági, én végigjátszottam mind a 2 változatot. Kirát az 5. oltás után vittük ki elõször, Whityt a 2 után. És ég és föld volt a 2 kutya fejlõdése, késõbbi hozzáállása a környezethez.
Városban is javaslom a kivitelt. De terepen nem gyakran fordulnak elõ, legalábbis nálunk...
livelygolden

HozzászólásSzerző: agi112 » szer. márc. 26, 2008 10:11 pm

pont nem tom hol laknak Krisztiék de a város iszonyat koszos és mocskos pont azért irtam hogy inkáb várja meg azt a 2 hetet nem hosszu

egyébként hogy vannak a kis manók?:)és a kis mama?
agi112

HozzászólásSzerző: livelygolden » szer. márc. 26, 2008 10:13 pm

Áh, már megint nem tudok írni!
AZt akartam, hogy városba NE!Persze, az tele van midnennnel...
livelygolden

HozzászólásSzerző: livelygolden » szer. márc. 26, 2008 10:16 pm

7 kis törpe amúgy jól van, mindenki szépen alszik, amíg meg nem érzik a mamit, mert akkor jön a sírás, teli tüdõbõl:-D Egyébként Kirának sok teje van, így mindig teli a poci:-) Most már õ is kezd lenyugodni, nem aggódik annyira, kimozdul a picik mellõl;-) Holnap majd hozok képeket róluk:-)
livelygolden

HozzászólásSzerző: agi112 » szer. márc. 26, 2008 10:19 pm

na akkor jo nállam csak jo 3-4 nap után mozdul ki ugy hogy kikell onnan robbantanom
az jo ha sok tejcsitek van igy sokáig fog majd tudni szoptatni olyan hamar elfog enni az a kis idő hogy csak na várjuk a képeket:)de jo sok babája lett én nemláttamneki akkora pocot
agi112

HozzászólásSzerző: borntobesmile » csüt. márc. 27, 2008 7:15 am

Szia Kriszti!
Énis azt tudom javasolni hogy ha van kertetek, nem járnak macskák oda ki lehet, vagy használjatok még egy kicsit kutyapelust az ilyen átmeneti megoldás. De ingereknek érnie kell a kicsit.
borntobesmile

Következő

Vissza: Kiskutya portál