Az eurázsiai

Ezen a héten az eurázsiai kutyát mutatja be nekünk Dér Andrea, aki a fajta leginkább szakavatottjának mondható, hiszen ő az, aki e gyönyörű kutya fajtahonosítója Magyarországon. Kevesen ismerik a fajtát sajnos, annak ellenéri, hogy igazi hű társa az embernek évszázadok óta. Remélem most közelebb kerültök hozzá!

 Konrad Lorenz osztrák Nobel-díjas magatartáskutató szerint az eurázsiai a legjobb tulajdonságokkal rendelkező kutya, amit valaha is látott. 

Az eurázsiai a wolfspitz, a csau-csau és a samoyed fajtákból lett kitenyésztve.

Vadszín, fekete, fakó és a vörös különböző árnyalataiban létezik.

 

Az eurázsiai különleges, de nem csak a külsejét tekintve
Éber, nyugodt, barátságos, családbarát, de az idegenekkel szemben nem érdeklődő kísérőkutya. 
Habár könnyen nevelhető, mégis megtartja saját egyéniségét. 
Nem jellemző rá a csaholás, a vadászás, és nem kell attól tartani, hogy a világon bárhol találkozhatunk vele. Ez egy igazi ritka fajta. 

Kanok marmagassága: 52-60 cm, súlya: 23-32 kg 
Szukák marmagassága: 48-56 cm, súlya: 18-26 kg 

 

Az eurázsiai több, mint szép 
 Karaktere van, szociálisan érzékeny, erős és csalhatatlan. 
Az ismerői nagyra becsülik a visszafogott nyugalmát, barátságosságát, a családhoz való kapcsolatát, távolságtartását idegenekkel szemben, a más kutyákkal és háziállatokkal való megférését, és nem utolsósorban azt hogy nincsenek tőle veszélyben a futók, biciklizők és az őzek. 
Ezek együtt teszik az eurázsiait az ideális családi- illetve kísérőkutyává, nyugodt séták, illetve a sportos szabadidő eltöltéséhez. Ha szükséges, az eurázsiai egy megbízható, rettenthetetlen védelmező. 
A szép, vastag szőre meglepően kevés ápolást igényel: hetente egyszer elég átfésülni. Évente kétszer egyben váltja a szőrét, közte nem szőröz. 

 

 

Az eurázsiai új és mégis klasszikus 
 A legtöbb fajtát az e gységességre és a szépségre való törekvéssel tönkretették. Az eurázsiainál a külső egy melléktermék. Elsősorban az egészség és a viselkedés számít. 
Az eurázsiai a farkas minden színében létezik. Karakterében és egyéniségében is összetéveszthetetlen, nem túltenyésztett egységkutya. 
És így is kell maradnia. 

  

Dér Andrea 

Siberian Diamond’s Kennel, az eurázsiai fajtahonosítója Magyarországon

Telefon: 06-20-331-6246

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Honlap: http://www.eurasier.hu

 
 
Joomla SEF URLs by Artio