Dexter kutyus szerető gazdit keres

2021. 04. 08. 15:23

Kutya adatai

 • németjuhász keverék

 • Kan
 • Ingyen elvihető
 • Szül.: 2009. 01. 01. (12 éves)
 • ingyen elvihető

Hirdető adatai

 • Kaszna Kata
 • BUDAPEST
 • Budapest

 • 1156 (térképre)
 • Telefon: +3670 223 6476
 
 
Vigyázat! Ne légy a csalók vagy szaporítók áldozata! Olvass el »

A hirdetés szövege

Dexter 2009 év elején született, ivartalanított, oltott, chipes, szívféreg-negatív, közepes-nagytestű keverék kan kutya, aki a miskolci ebtelepről került a gondozásunkba. Talált kutya volt, később meglett a gazdája is, aki ígéretet tett, hogy elmegy Dexterért a gyepmesteri telepre, de ezen ígéretének nem tett eleget, négy hónapig várták, hogy megérkezzen, a kutya talán a mai napig várja...
Dexter a rácsok mögött összetört, elkezdett fogyni, apatikussá vált, nem érdekelte a külvilág, így a helyi állatvédő szervezet a segítségünket kérte.
Dexterről hamar kiderült, hogy valaha valaki foglalkozhatott vele, kérdés, mit nevezünk foglalkozásnak. Az alap-parancsok nem voltak ugyan ismeretlenek a számára, de a szidás és a verés sem... egy-egy hangosabb szóra a német juhászkutya méretű eb tacskóvá zsugorodott össze, ellenben ha megsimogattuk, semmi reakciót nem adott, a kővé dermedésen kívül. EZ határozottan ismeretlen tényező volt neki, hogy valaki azért nyúl hozzá, mert simogatja. A rossz előélete ellenére Dexter mindenféle orvosi vizsgálatot, szőrkifésülést, fognézegetést szó nélkül hagyott, ami nagyon félelmetesnek tűnt számára, annál odébb húzódott, megpróbált menekülni, ennyi volt az összes ellenállása.
Dexternek elég sok idő kellett, amíg megszokta az új helyét, és elkezdett nyitni felénk. Először az derült ki róla, hogy a kutyákban erősen válogat, vannak nagyon szimpatikus kutyák számára, és vannak kevésbé, illetve a hebrencs, ugrálós, heves, aktív kutyákat (beleértve a kölyköket) egyelőre nem viseli el. Pórázon nincs vele gond, azaz nem csípőből agresszív, sőt. Összeszoktatás után szépen elvan hasonló termetű és habitusú szuka kutyával, azaz olyannal, aki nem akar mindenáron belemászni a fejébe, ugrálni a hátán, stb. A más kutyákkal való viselkedést vélhetően sosem tanulta meg igazán, nekünk legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy vélhetően soha nem volt más kutyák között, mert érdeklődik, sípol nekik, hogy megismerkedhessen velük, de ez egyelőre még gyakran támadásba fordulna, ha hagynánk. Épp ezért egyedüli kutyának ajánljuk őt, vagy ha van hasonló "kaliberű" szuka kutya, akkor az összeszoktatást mi felügyeljük, segítünk, ezért (is) van szükség többszöri találkozásra.
Dexter nagyon szeretne ragaszkodni valakihez, és mindent megtenni, hogy a kedvében járjon. Könnyen kezelhető kutya, pláne, ha egyedüli kedvenc lehet majd. A mozgásigénye normális, a korának megfelelő, hosszútávfutónak már nem válna be, de a hosszú, pórázas sétákért pl. rajong. Játszani még nem láttuk, az eldobott labdát megbámulja ugyan, őszinte csodálkozással, de nem hozza lázba. Ha nagyon örül, akkor azért felkap valamit a szájába, akár a labdát is, de még nem jött rá a nyitjára, hogy mit is kell (lehet) egy labdával, vagy bármilyen kutyajátékkal csinálni.
Cicákkal való viszonya nem ismert, az utcán megnézi ugyan magának a macskákat, de nem szaggatja a pórázt utánuk, nem akar mindenáron odamenni, kérésre szépen jön tovább. Amennyiben cica mellé menne, előzetesen teszteljük.
Dexteren egyértelműen látszik a megfelelni akarás, mindent maximum kétszer kellett neki elmondani, és harmadjára már szépen csinálta. Leendő gazdájának (gazdáinak) a csillagokat is lehozná, de legalábbis megpróbálná letutulni őket az égről.
Videók Dexterről: https://youtu.be/t07jMhqwnCQ, https://youtu.be/k5O4oT3G9YU, https://youtu.be/JoapHGm_Zoo, https://youtu.be/sPstl0Zt2OQ, https://youtu.be/HbHifTjbDTQ

Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com

Fotók

németjuhász keverék Budapest
németjuhász keverék Budapest
németjuhász keverék Budapest
németjuhász keverék Budapest
 • Statisztika:
 • 140 látogató nézte meg
 • Senkinek sem kedvence
 • Nem érkezett hozzászólás
Joomla SEF URLs by Artio