Robin kutyus szerető gazdit keres

2020. 06. 30. 13:58

Kutya adatai

 • keverék

 • Kan
 • Ingyen elvihető
 • Szül.: 2010. 06. 01. (10 éves)
 • ingyen elvihető

Hirdető adatai

 • Kaszna Kata
 • BUDAPEST
 • Budapest

 • 1156 (térképre)
 • Telefon: +3670 223 6476
 
 
Vigyázat! Ne légy a csalók vagy szaporítók áldozata! Olvass el »

A hirdetés szövege

Robin 2010 júniusában született, kis-közepes testű (térdig sem ér), kb. 9 kg-os, ivartalanított, keverék kan kutya, aki hat társával/testvérével együtt bekerült az ózdi gyepmesteri telepre, miután idős gazdájuk otthonba került. Sajnos a néni sem magát, sem a kutyákat nem tudta már ellátni, pedig korábban velük élt, velük aludt, ők melegítették.
Egy kutya közülük még ott gazdihoz került, a többieket nem tudtuk ott hagyni, így Robin és négy társa a gondozásunkba került.
Robint, a történtek (lakásból gyepmesteri telep, majd karantén, végül panzió) érzékenyen érintették, és a rövid időn belüli harmadik a környezetváltás után bizony belekerült jó pár jutalomfalatba és rengeteg időbe, türelembe, mire meg lehetett fogni, mert Robin az elején úgy volt vele: egy életem, egy halálom, de megvédem magam... Mára sokat változott, bár a hirtelen mozdulatoktól, pláne ha azt olyan ember teszi, akit nem ismer, megijed, elugrik. Akiket viszont ismer, azokkal egy igazi sármőr: ölbe mászik, bújik, repkednek a puszik.
Bekkához, a testvéréhez az elején nagyon ragaszkodott, ő volt a követendő példa számára, csak felé nyitott, csak vele játszott, féltékeny volt rá. Azóta ez is megváltozott, Robin elkezdett önállósodni, és most már játszik a többi kutyával is, elkezdett leszakadni a testvéréről.
Aktív, de közel sem hiperaktív kutya, a mozgásigényét nem lehetetlen kielégíteni, annál is inkább, mert egy körbezárt területen gyönyörűen behívható, így elengedhető.
A többi kutyával jól kijön, szukákkal főleg, domináns kanokkal szemben viszont felveszi a kesztyűt, kötözködik, provokál, aztán van nagy csodálkozás, ha rászólunk ezért, hiszen ő nem verekszik, kérem! Csak eléri, hogy a másik kezdje, és ő "csak megvédi magát". Ha a másik kutya nem domináns és/vagy játékos, akkor Robin pillanatok alatt elfogadja, sőt, rekordidő alatt elkezd vele játszani, azaz teljes jogú falkatagnak tekinti.
Jó jelzőkutya, bár a jelenlegi helyén inkább csak "követő" üzemmódban őrzi a portát, azaz ha a testvére, Bekka rákezd, ő is csatlakozik.
Pórázon szépen sétál, megszokott környezetben nyugodtan viselkedik, de a város zajához és mindenhez, ami ezzel jár, még szoktatni kell, így számára mondjuk egy belvárosi lakás(-ból kilépni a napi séták idejére) elég nagy kihívást jelentene. Szobatiszta, sőt, jelenleg is szobakutya. Az egyedül hagyást (bár a mostani helyén mindig van mellette másik kutya) jól viseli, sőt, a séták után sem ellenkezik, ha be kell menni a helyére, elfogadja az ember döntését.
Félénkségéből adódóan még nem tud mit kezdeni pl. azzal, ha ölbe vesszük, ilyenkor megmerevedik, és csak hagyja, hogy jöjjön, aminek jönnie kell ( szerinte az egyértelműen a világvége).
Nagyobb, kutyákkal már bánni tudó gyerekek mellé szívesen adjuk, mert őket Robin nagyon szereti, valószínűleg a méretük eleve nem kelt benne félelmet, mert a sétáknál minden szembejövő gyerkőcöt hosszasan néz, és akivel van lehetősége megismerkedni, azzal úgy viselkedik, mint a hímes tojással, lassú, óvatos mozdulatokkal közelít, sőt, nekik hagyja elsőre is a simogatást, míg a gyerekekkel érkező apukának/anyukának nem.
Autóban mintakutyaként utazik, egyedül a hátsó ülésen megfelelő biztosítékkal (pórázas kikötés) nyugodtan végigfekszi az utat. A beszállás és kiszállás pillanatnyi izgalmát leszámítva nyugodtan fekszik.
Olyan gazdit, gazdikat szeretne, akik megtalálják az arany középutat a megfelelő mennyiségű türelem és a következetesség között, azaz értik majd, hogy mikor van az a pont, hogy bátorítani kell, türelmesnek lenni, de ha épp csínytevést követ el (pl. kajalopás), kellő módon tudják lebeszélni róla, úgy, hogy a leszidást/rászólást ne vigyék túlzásba, mert az visszavetheti Robint az oldódásban, de elég legyen ahhoz, hogy abbahagyja a gazdik számára nem kívánatos tevékenységet.
Első kutyának a félénksége miatt nem ajánljuk, egy - méretben és habitusban hozzá való - kutyatársnak viszont örülne.

Videók Robinról: https://www.youtube.com/watch?v=NDtOdd7XyaU, https://www.youtube.com/watch?v=pbcufzEDHIA, https://www.youtube.com/watch?v=W6TshujvC_Y
Robinról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os telefonszámon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
videók https://youtu.be/s2plQs0SsY4

Fotók

keverék Budapest
keverék Budapest
keverék Budapest
keverék Budapest
 • Statisztika:
 • 36 látogató nézte meg
 • Senkinek sem kedvence
 • Nem érkezett hozzászólás
Joomla SEF URLs by Artio