Kiskutyát Karácsonyra?

Az ünnepek közeledtével sokakban felmerülhet a gondolat, hogy szeretteiket egy kis négylábú jószággal lepjék meg.  Vitathatatlan, hogy kevés dolog okozhat annyi örömet, mint egy kiskutya, mégis érdemes jobban átgondolnunk ezt a dolgot. Cikkünk segíteni kíván olvasóinak e fontos és felelősségteljes döntés meghozatalában.


Az életmódváltozás
Akinek már volt kutyusa az tudja, hogy a kutyatartás bizony életmódváltozással jár. Kedvenceink rengeteg gondoskodást és figyelmet igényelnek, főleg életük első pár hónapjában. A korán kelés, a rendszeres sétával járó kötöttség, a szobatisztaság hiányával járó kellemetlenségek mind olyan dolgok, amik bizony négylábú barátaink tartásával együtt járnak. Gondolkodjunk el rajta, hogy a megajándékozandó egyén egész biztosan fel tudja-e vállalni ezeket a változásokat, apró kellemetlenségeket.

Egy kutya bizony pénzbe kerül
Itt elsősorban nem a kutyusra kifizetendő pénzösszegre gondok, hiszen a kiskutya.hu oldalain is rengeteg gyönyörű, ingyen elvihető kölyökkutyát találunk. A kutyusnak enni kell, a féreghajtás gyógyszerei, az oltások, a bolha és a kullancs elleni szerek mind pénzbe kerülnek. A kutyusra költendő összeg rengeteg mindentől függ, a havi pár ezer forinttól a több tízezres nagyságrendig terjedhet. Vajon van ennyi felesleges pénze annak, akinek az ajándékot szánjuk?

Az első találkozás
A gazdik mind nagyon jól emlékeznek arra a megható pillanatra, amikor először látták meg kutyájukat az alomban. A kiskutya kiválasztásakor sokszor úgy érezzük, mintha a pici jószág szólna hozzánk: „én vagyok a te kutyusod”.  Elvegyük ezt a fantasztikus pillanatot a leendő gazditól?

Pont Karácsonykor?
A Karácsony nem biztos, hogy a legmegfelelőbb időpont az új jövevény érkezésére. A sürgés-forgás, a felhajtás a vendégek mind csak megnehezítki a beilleszkedés amúgy is nagyon fontos és sok figyelmet igénylő időszakát.


Bármennyire is romantikus és felemelő a gondolat, hogy egy kis négylábú élőlényt ajándékozzunk szeretteinknek, mégis próbáljuk ezt a kérdést földhözragadtan, racionálisan átgondolni a leendő gazdi és a kiskutya érdekében …
 
Joomla SEF URLs by Artio